10 simptome de cancer pe care toata lumea le ignora – Mergi urgent la medic daca ai asa ceva

0
1134
Cance

Un studiu a aratat ca mai mult de jumatate dintre adulti au experimentat simptome de cancer, insa doar 2% au crezut ca ar putea fi cancer.

1. Tuse persistenta – Daca dureaza mult timp si este insotita de sange, ar trebui sa te ingrijoreze. Cele mai multe forme de tuse nu sunt cancer, insa ar putea fi uneori semne de cancer la plamani.

2. Schimbari in procesul de excretie – Daca scaunele tale se modifica sau sunt mai mari ca in mod normal, ar putea fi un semn de cancer de colon.

3. Schimbari in procesul de urinare – Ar putea fi semn de infectie, insa si un semn de cancer de vezica sau de rinichi.

4. Durere persistenta care nu se explica – Cele mai multe dureri nu sunt semne de cancer, insa daca nu scapi de ele, mergi de urgenta la medic.

5. Schimbari in aspectul unei alunite – Nu toate alunitele sunt semn de melanom, insa un aspect care se schimba ar putea fi un semn de cancer de piele.

6. O rana care nu se vindeca – Daca ai facut-o acum mult timp si nu s-a vindecat inca, ar putea fi un semn de carcinom.

7. Sangerari rectale – Acestea se pot intampla in orice faa a cancerului. Sangerarile vaginale in afara menstruatiei pot indica un cancer cervical, in timp ce sangerarile rectului pot indica un cancer de colon.

8. Pierdere in greutate – Daca nu esti la dieta si totusi slabesti rapid, poti avea o tumora sau cancer malign.

9. Un nodul – Ar putea fi un chist benign, insa trebuie sa mergi la medic pentru a investiga problema. Ar putea fi un semn de cancer la san.

10. Dificultati la inghitire – In spatele acestui simptom stau cancerele de gat si de esofag.