Adevarul despre legumele congelate la punga care se vand in hipermarket-uri – vezi daca este bine sa pui asa ceva in mancare

0
1291
Legume Congelate

Atunci cand gatesti ce este mai bine sa pui in mancare, legume proaspete sau congelate?

Multi ar alege probabil prima varianta, fiind convinsi ca legumele proaspete sunt mult mai sanatoase decat cele congelate. Aflati insa ca este tocmai invers.

Daca sunt congelate rapid legumele isi pastreaza valorile nutritive timp de mai multe luni; cele asa zis proaspete sunt in schimb degradate, deoarece de la momentul culegerii pana la cel al vanzarii trec mai multe zile, timp in care sunt expuse in mod repetat unor schimbari de temperatura.

„Fructele si legumele congelate sunt mai bune, pentru ca provin din produse abia recoltate, pe cand cele asa-zis proaspete sunt culese mai mult ca sigur cu mult timp în urma si sunt, adesea, transportate de la mare distanta în conditii greu de controlat.

„Adaugand la aceasta timpul în care se vor vinde efectiv, rezulta degradarea vitaminelor fragile, precum vitamina C. Legumele congelate nu contin conservanti, deoarece nu au nevoie de ei. Totusi, este bine sa ne uitam pe eticheta, pentru a verifica termenul de valabilitate”, spune doctorul Corina Zugravu.

La congelator, alimentele isi pastreaza nutrientii pentru diferite perioade de timp, astfel: legumele, fructele, carnea de pui si de porc – 6 luni, carnea de vita si de miel – 12 luni, iar fructele de mare – 3 luni.