Alexandru Papadopol l-a atacat dur pe Florin Piersic. Vezi cand s-a intamplat si de ce a rabufnit actorul. „Televiziunea l-a consacrat”

0
2513
Alexandru Papadopol Si Corina Danila
Alexandru Papadopol si Corina Danila au fost actorii principali ai telenovelei-fenomen "Numai iubirea"

Alexandru Papadopol, unul dintre cei mai apreciati actori ai momentului, l-a atacat pe Florin Piersic intr-un interviu acordat in 2003, cand tocmai incepuse filmarile pentru telenovela „Numai iubirea”.

Alexandru Papadopol a vorbit intr-un interviu despre cariera lui si despre nemultumirea ca numai oamenii care apar la televizor sunt vizibili in timp ce „actori de geniu”, dedicati exclusiv teatrului nu sunt primovati absolut deloc.

Fara ezitare, in discursul lui, fostul june prim al telenovelelor mioritice l-a atacat pe Florin Piersic, una dintre cele mai iubite personalitati mioritice ale tuturor timpurilor.

In opinia de atunci a lui Papadopol, caci e posibil ca intre timp sa-si fi schimbat parerea, maestrul nu a mai facut nimic in lumea teatrului si a filmului de la Revolutie incoace.

“Incerc sa-mi fac peste tot treaba cat mai bine. Ma uit la actori, insa. La Florin Piersic, pe care l-am vazut recent pe un post de televiziune. El nu a facut mai nimic din ’90 pana acum, in Romania. Nici film, nici teatru. Cu toate acestea insa, e considerat actorul-emblema. Pina la urma, cota unui actor se masoara si in popularitate. Iar pe Florin Piersic televiziunea e aceea care l-a consacrat… Un lucru e foarte clar, totusi. Daca faci numai televiziune nu inseamna ca esti actor, ramai la stadiul Tociu si Palade. Pana la urma, si Toma Caragiu a facut scheciuri, dar acestea au ramas, pentru ca in tot ce facea se simtea actorul din el”, spunea actorul in 2003.

Alexandru Papadopol l-a atacat pe Florin Piersic. Maestrul este unul dintre cei mai iubiti romani.

Actorul care va implini, in curand, 82 de ani este o legenda, un om pe care o tara intreaga il iubeste. Pe scena teatrului, in filme, in sketch-uri sau la emisiuni, Piersic este de-a dreptul genial si nici nu-ti vine sa crezi ca are opt decenii in spate.

Arata bine, este mereu aranjat, isi alege cu grija tinutele, toate de calitate, si are in continuare atitudinea unui Don Juan. Maestrul zambeste mereu si adora sa vada veselia in ochii publicului sau…Se intristeaza insa cand aude ironii vizavi de durata discursurilor sale.

„Vreţi să tac? Asta am vrut eu astăzi, să tac, să nu spun nimic. Pentru ce? Pentru că a devenit laitmotiv: ‘Florin Piersic vorbeşte mult’. Păi vorbesc ca să mă auziţi şi să vă dau nişte exemple cu întâmplări din care dumneavoastră să trageţi concluzii. În ziua în care Iurie Darie, Şerban Ionescu sau Irina Petrescu nu mai pot să comunice cu dumneavoastră, nu vă pare rău că oamenii ăştia nu mai sunt? Îmi pare rău de ce spun acum, dar va veni o zi când eu n-o să mai pot să vin să vorbesc cu dumneavoastră. De ce? Pentru că eu o să fiu undeva sus, într-o stea. Şi poate unul dintre dumneavoastră o să spună: ‘Ce păcat, mă, ne mai povestea şi el câte o întâmplare, ne mai recita o poezie, mai fredona o melodie, mai făcea glume cu noi’. De ce nu vă bucuraţi de asta?”, a rabufnit Florin Piersic.