Hepta4543216 1024x683

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a criticat dur motivele invocate de către președintele PSD pentru excluderea ei din partid la ședința de marți a Comitetului Executiv Național. Dacă reacția inițială a lui Birchall a fost una moderată, în care a spus că pleacă din partid cu conștiința împăcată, joi a revenit cu un atac dur la adresa fostului premier, în care face referire inclusiv la slăbiciunea Viorică Dăncilă pentru broșe.

Ana Birchall a fost deranjată de argumentele folosite, marți, de către Viorica Dăncilă: ”Faptul că a ieşit pe declaraţii pe justiţie fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înţeles votul de la europarlamentare şi de atunci nu am mai vorbit despre justiţie.”

”Păi doamna Dăncilă, era în fișa postului de ministru al justiției să vorbesc despre justiție, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute și în timpul mandatul dvs. de „Comisia specială Iordache” de exemplu, despre asaltul asupra justiției, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broșe…”, a scris, pe Facebook, Ana Birchall.

Citeste si :  Numele Vioricăi Dăncilă, implicat într-o plângere penală. DNA infirmă că a chemat-o la audieri

Fostul ministru susține că a acționat tocmai pentru a respecta votul românilor de la referendum prin care se cerea ”să oprim asediul nefast asupra justiției”.

Ana Birchall i-a imputat fostei sale șefe de partid și faptul că a mințit în ce privește evaluarea activității fostului premier în raportul MCV.

”Aseară am mai citit încă o minciunică, anume că dvs., d-na Dăncilă, ați fi fost lăudată în ultimul raport MCV! Mă îndoiesc că ați citit raportul, deși trebuia. Dacă l-ați fi citit, ați fi observat că NU sunteți deloc lăudată, ci mai degrabă criticată! În raportul MCV este lăudată exact acea perioadă în care mi-am exercitat mandatul, conform așteptărilor romanilor, același mandat pe care dvs. îl criticați!”, a conchis Ana Birchall.

Loading...