Dancila Anca Alexandrescu Inquamphotosoctavganea E1556881609905
Anca Alexandrescu pleacă din funcţia de consilier al premierului Viorica Dăncilă. Reacţia şefei Executivului: „Se va ocupa de comunicarea la partid, în campanie”

Anca Alexandrescu, consilierul onorific al premierului Viorica Dăncilă, pleacă din Guvern, au precizat surse politice.

Interesant este că aceasta a însoţit-o, miercuri şi joi, pe şefa Executivului, în vizita oficială din Polonia, astfel că decizia este una de ultimă oră. De-a lungul timpului, s-a spus că aceasta este apropiata liderului PSD Liviu Dragnea, în Guvern.

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat, vineri, în localitatea dâmbovițeană Nucet, plecarea Ancăi Alexandrescu din funcţia de consilier.

„Nu este niciun conflict între mine şi liderul PSD. Am fost şi la Iaşi şi la Botoşani împreună. Discutăm, am discutat chiar şi ieri. Suntem în campanie şi cred că este foarte bună comunicare de la partid. De la Guvern trimitem la partid actele necedsare, ce ni s-e solicită şi cred că trebuie să intensificăm comunicarea pe partid”, a spus Viorica Dăncilă.

Întrebată care sunt motivele acestei demiteri, Dăncilă a răspuns: „Am spus că se ocupă de comunicarea de la partid, pentru că este campanie electorală”.

În februarie 2018, Anca Alexandrescu, care era consiliera de imagine a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a fost numită consilier onorific al prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Anca Alexandrescu a fost căsătorită cu Dan Andronic, patronul cotidianului Evenimentul zilei, și este fiica jurnalistului Horia Alexandrescu.

A coordonat comunicarea şi pentru foştii premieri Adrian Năstase şi Victor Ponta, dar și pentru fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Tot atunci a fost numit şi Darius Vâlcov, apropiat al lui Liviu Dragnea, în funcţia de consilier de stat în Guvernul Dăncilă.

Loading...