Anna Sorokin 1
Anna Sorokin, supranumită ”regina escrocrocheriilor”, a fost condamnată la închisoare

Anna Sorokin, o tânără din Germania care a pătruns în cele mai înalte cercuri din New York dându-se drept o moștenitoare bogată, a fost condamnată la cel puțin patru ani de închisoare fiind acuzată că a escrocat hoteluri, bănci și companii din metropola americană.

„Îmi cer scuze pentru greșelile pe care le-am făcut”, a declarat Anna Sorokin, în vârstă de 28 de ani, înainte de a afla sentința din partea judecătorului, scrie BBC News.

Ea a fost găsită vinovată în aprilie de furtul a peste 200.000 de dolari, iar după ce a refuzat să semneze o înțelegere cu acuzatorii, Sorokin riscă deportarea în Germania.

Tânăra de 28 de ani, care a devenit un adevărat fashion icon pe rețelele de socializare, datorită ținutelor pe care le-a purtat de câte ori a apărut în sala de judecată, a fost condamnată, joi, la Curtea Supremă din Manhattan, la o pedeapsă de 4 până la 12 ani de închisoare. Durata efectivă a pedepsei urmând să se stabilească în funcție de comportamentul pe care îl va avea după gratii.

Nemțoaicei numită de presă ”regina escrocheriilor” i se va scădea din pedeapsă perioada petrecută în închisoare până acum, ea fiind reținută din octombrie 2017.

Instanța a decis și ca tânăra să returneze aproximativ 199.000 de dolari și să plătească o amendă de 24.000 de dolari.

Timp de patru ani, sub numele de Anna Delvey, Sorokin a susținut în mod fals că este moștenitoarea unui milionar german și că avea la dispoziție un fond de încredere în valoare de peste 60 de milioane de dolari.

În tot acest timp și-a angajat un avion privat, a participat la petreceri de elită și a trăit într-un hotel luxos din New York.

Dar în ciuda vieții de lux pe care a dus-o, tânăra nu avea niciun cent pe numele ei, iar tatăl său nu este decât un șofer de camion din Germania.

În instanță, avocatul tinerei a susținut că aceasta nu a făcut decât să tragă de timp pentru a obține bani să-și plătească datoriile și că nu a avut intenția de a comite infracțiuni, fiind doar ”un antreprenor ambițios”.

Procurorii susțin, însă, că Sorokin s-a folosit de personajul său, cel de moștenitoare germană, pentru a încerca să obțină un împrumut de 22 de milioane de dolari pentru o fundație deschisă pe numele său. Ea a prezentat declarații bancare falsificate și ar depune cecuri necorespunzătoare, apoi a retras banii.

Cu banii, tânăra a mers la cumpărături la magazine de lux, a cheltuit 55.000 de dolari pe un hotel de lux, și-a plătit antrenor personal și alte cheltuieli personale pe care nu și le-ar fi permis niciodată.

Dar ceea ce a făcut-o celebră pe Sorokin la nivelul întregii lumi a fost atitudinea și ținutele pe care le-a purtat în sala de judecată. Ea a colaborat tot timpul cu stilista Anastasia Walker, care i-a creat cu mare atenție ținutele și look-ul e care l-a afișat la fiecare apariție.

Pe rețelele de socializare au apărut pagini dedicate în totalitate ținutelor purtate de tânără în sala de judecată, iar Netflix a cumpărat dreptul de adaptare a poveștii sale într-un serial. Producător va fi, potrivit surselor de la Hollywood, cea care a realizat ”Grey’s Anatomy” și ”Scandal”.

Loading...