Vesti excelente pentru mii de romani: presedintele Klaus Iohannis a adoptat o lege care prevede acordarea unor pensii de urmas.

Astfel, copiii militarilor, politistilor sau functionarilor publici cu statut special in activitate sau rezerva vor primi pensii de urmas.

„Copiii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in activitate sau in rezerva, mobilizati sau concentrati in unitati militare, decedati ca urmare a unor actiuni specifice, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite in timpul si din cauza serviciului sau a unor misiuni si operatii in afara teritoriului statului român, carora li s-a deschis dreptul la pensie de urmas in sistemul public de pensii, opteaza pentru o alta pensie, potrivit art. 55 alin. (11) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificarile si completarile ulterioare”, prevede actul normativ.

Citeste si  Preşedinţia avertizează Guvernul că bugetul nu asigură plata pensiilor. Reacţia PSD: „Iohannis se încăpățânează să blocheze guvernarea”
Loading...