Anunţul de ULTIMĂ ORĂ făcut de ANM! A fost emisă alertă de ninsori, viscol şi polei în toată ţara, până în seara de Ajun!

0
916
Viscol 1

Vremea se răceşte în următoarele zile, iar Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori şi vânt puternic, ce este valabilă în intervalul 23 decembrie, ora 2.00 – 24 decembrie, ora 22.00.

Potrivit meteorologilor, din a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă (22/23 decembrie) până duminică noaptea (24 decembrie), în zona montană, mai ales la altitudini mari, vor fi intervale de timp în care va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare cu viteze ce vor depăşi 70…80 km/h. Pe crestele cele mai înalte 90 km/h, vântul va viscoli ninsoarea determinând scăderea vizibilităţii.

De asemenea, în intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi Banat şi pe arii restrânse în restul teritoriului, sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, favorizând formarea poleiului.

Se vor semnala, de asemenea, intensificări ale vântului cu rafale de 50 – 60 km/h vor fi şi în zonele mai joase de relief, cu precădere din nord-estul şi sud-vestul ţării.