Anunțul Gabrielei Firea, după falimentul RADET: „Delegăm serviciul de termoficare spre compania Termoenergetica”

0
202
Radet 7 1024x684

Gabriela Firea, edilul Capitalei, le-a dat asigurări bucureștenilor că vor avea apă caldă și căldură după falimentul RADET.

Consiliul General va dezbate joi un proiect de hotărâre prin care serviciul de termoficare ar urma să fie delegat către compania municipală Termoenergetica, transmite Agerpres.

Primarul general a fost întrebat despre situația RADET, înainte de a intra la ședința Comitetului Executiv al PSD în care se analizează rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale.

Joi avem ședință de Consiliu General. Vom supune dezbaterii și aprobării un proiect de hotărâre prin care delegăm serviciul de termoficare către compania Termoenergetica.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei:

Potrivit Agerpres, Gabriela Firea le-a dat asigurări angajaților RADET că „în ziua în care vor înceta activitatea la regie vor fi angajaţi la compania municipală Termoenergetica, deci vor avea continuitate, atât ei ca salariaţi, cât şi bucureştenii care au contracte cu RADET-ul pentru furnizarea apei calde şi a căldurii”.

Reprezentanţii Elcen au precizat că furnizare energiei termice nu va fi sistată atâta timp cât Primăria Capitalei va asigura plata acesteia.

RADET a intrat în faliment, după ce Curtea de Apel București a respins apelurile făcute în proces. Astfel, instanța a menținut decizia din aprilie 2019 a Tribunalului București prin care a fost declarat falimentul RADET.

RADET are datorii de 3,8 miliarde de lei către ELCEN, producătorul de apă caldă și căldură al Capitalei.

Cele două entități sunt legate ombilical una de alta: ELCEN produce apa caldă și căldura, iar RADET le furnizează mai departe către locuitorii din București.

RADET a intrat în insolvență în septembrie 2016. Din cauză că aceste datorii nu au fost plătite și ELCEN este în insolvență tot din toamna anului 2016.