AUDIO | Ministrul de Interne anunţă desecretizarea dosarului „10 august 2018”. Marcel Vela: „Veţi afla toată derularea evenimentelor”

0
225
H54545572 1024x660

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat ieri, la Europa FM, că dosarul protestului 10 august 2018 va fi desecretizat în această săptămână, fiind posibilă o informare pe această chestiune începând chiar de astăzi.

Vela a spus că sunt câteva proceduri care trebuie parcurse întrucât sunt implicate şi alte instituţii.

„Va fi desecretizat în această săptămână. (…) Este posibil în orice moment să-l desecretizăm. Sunt câteva proceduri în care sunt implicate şi alte instituţii. Dar răspunsul meu de ministru al Afacerilor Interne este „Cât mai repede. Până vineri, cel târziu”, a declarat Marcel Vela la Europa FM.

După desecretizare, publicul va vedea despre ce documente este vorba în dosarul 10 august 2018.

Ministrul a precizat că trebuie să comunice şi cu alte instituţii implicate pentru a primi aviz de desecretizare.

„Eu sunt sigur că va fi foarte repede primit răspunsul, însemnând ore, nu zile. Începând de mâine (miercuri – n.r.), oricând este posibil să facem un comunicat pe această temă. Veţi afla toată derularea evenimentelor, implicarea instituţiilor şi tot ceea ce conţine respectivul raport”, a declarat ministrul de Interne, pentru sursa citată.

Vela a mai spus că secretizarea raportului creează neîncredere în instituţiile statului.

Marcel Ion Vela declarase încă de la audierea din Parlament pentru avizul de numire în funcţia de ministru, că raportul privind protestele din 10 august 2018 trebuie desecretizat, chiar dacă nu conţine lucruri „extraordinare”,