Autoritățile din Costa Rica o contrazic pe avocata Alinei Bica. Elena Udrea și fosta șefă a DIICOT au parte de condiții bune în închisoare

0
851
Udrea Bica

Reprezentanții penitenciarului din Costa Rica, unde sunt încarcerate Elena Udrea și Alina Bica, au reacționat după ce în presa de la noi au apărut informații care dau de înțeles că cele două trăiesc în condiții grele în spatele gratiilor.

Laura Vicol, avocata Alinei Bica, a spus Laura Vicol, a susținut în trecut următoarele: „Este cumplit, este groaznic, am înţeles că dorm câte 3, 4 în pat. Este foarte multă mizerie, este foarte multă violenţă, sunt puţini gardieni, care nu reuşesc să menţină ordinea acolo”.

Totuși, presa din Costa Rica arată că declarațiile avocatei sunt departe de realitate. Ministrul Justiției și Păcii din Costa Rica susține că totul este departe de adevăr.

„Se află în modulul A2, și, precum știți, închisoarea Vilma Curling nu este supraaglomerată și fiecare deținut are propriul pat. Modulul în care se află cele două este conceput pentru 68 de persoane și nu există supraaglomerare”, a explicat directoarea Adaptării Sociale, Jose Luis Bermudez, potrivit publicației lateja.cr.

Bermudez a adăugat că la această oră nu a primit nicio plângere formală din partea lui Udrea și Bica. Ea mai dă asigurări că drepturile celor două fugare au fost respectate, fără să ducă lipsă de curățenie sau mâncare.

Elena Udrea și Alina Bica au fost arestate de Interpol pe 3 octombrie în orașul San Jose, după ce autoritățile de la București au emis un mandat internațional de arestare pe numele celor două.