Cos

Avea un coș de 20 de ani pe spate și a mers la medic să îl scoată. Ce era acolo a șocat întreg spitalul de medici

O femeie s-a decis, în sfârşit, să-şi spargă un coş pe care îl avea de 20 de ani.

La început, a regretat din cauza durerii, dar, în cele din urmă s-a simţit uşurată că a scăpat de un semn inestetic.Puroiul uscat şi îngrozitor de privit a ieşit din pielea femeii. Puroiul în formă solidă şi de culoare neagră a speriat-o chiar pe „posesoare”. Medicii au reușit cu greu să o curețe și să scoată tot ce era acolo. Toți medicii din spital s-au strâns să vadă grozăvia. VEZI IN GALERIA FOTO DE MAI JOS CE ERA IN COS.

Puțini oameni știu acest lucru, dar să analizezi culoarea pe care o are ceara din urechi te ajută să previi o boală gravă. Dacă pățești ca în ultimul caz, MERGI URGENT LA MEDIC

Sigur nici tu nu aveai idee că ceara din urechi poate să spună atât de multe lucruri despre sănătatea ta! Dacă pățești ca în ultimul caz, MERGI URGENT LA MEDIC!

Ceara este o substanță lipicioasă ce menține urechile curate și sănătoase, pentru că adună bactariile și previne murdărirea urechilor. Deși le curățăm pe grabă și nu acordăm atenție prea mare, aceste substanțe sunt relevante pentru starea noastră de sănătate. Iată cele 9 tipuri în care poți observa ceara din urechi.

1. Galbenă, moale și lipicioasă

Această ceară e cea mai comună la adulți și are rolul de a preveni uscarea canalului auricular.

2. Gri

Această ceară e rezultatul procesului natural de curățare a urechii, deci nu trebuie să te îngrijorezi. Totuși, dacă ceara are culoarea gri, este uscată, iar urechea te mănâncă, e posibil să ai o eczemă, deci ar fi bine să mergi la medic pentru un consult.

3. Groasă, lipicioasă și galben închis

Este comună la copii, căci ei au mai multă ceară decât adulții. Dacă ești adult, acest tip de ceară poate semnala o problemă!

4. Închisă la culoare și lipicioasă

Dacă ai acest tip de ceară în ureche, înseamnă că transpiri mai mult decât e normal. Dar nu e periculos pentru sănătate.

5. Închisă la culoare și compactă

Când ai stări de anxietate, e posibil să crească și cantitatea de această substanță. Atenție, căci acest tip de ceară este periculos, pentru că poate înfunda canalul. Dacă simți că urechile tale nu se curăță cum trebuie, mergi la medicul ORL pentru a le curăța perfect.

6. Albă și uscată

Acest tip de ceară arată că totul e în regulă în corpul tău.

7. Neagră sau maro închis

Chiar dacă nu îți dă o impresie prea bună, această ceară nu prezintă niciun pericol. Culoarea închisă poate să fie rezultatul unei cantități mai mari de ceară și apare în special în perioadele în care ești obosit și stresat.

8. Umedă și lichidă

Din când în când, e normal ca ceara să arate așa, pentru că îți curăță urechea în mod natural.

9. Ceară cu sânge

Dacă întâlnești acest caz, mergi urgent la medic! E posibil ca timpanul tău să fie perforat sau să ai o rană în ureche.