Un medic legist avertizeaza parintii in ceea ce priveste riscurile lasarii bebelusului sa se hraneasca singur, cu un biberon. Semnalul de alarma vine dupa ce un bebelus de patru luni a murit, dupa ce parintii l-au lasat sa manance singur cu biberonul, intr-un scaun de masina.

In ziua tragediei, Alex, bebelusul de patru luni, era ingrijit de nasa sa, Claire Sawyer. Dupa o noapte intreaga petrecuta alaturi de bebelus, cand cel mic s-a trezit, nasa lui i-a dat sticla cu lapte si i-a sprijinit-o cu un prosop impaturit.

Greseala pe care multi parinti o fac: Hranirea bebelusului cu biberonul sprijinit/proptit

Din nefericire insa, femeia a adormit si a gasit bebelusul de care trebuia sa aiba grija cu buzele vinete.

In incercarea disperata de a il salva, bebelusul a fost transportat la spital, unde n-a mai putut insa sa fie resuscitat.
In urma autopsiei efectuate, s-a putut constata ca cel mic avea urme de lapte in plamani. Medicul legist avertizeaza parintii, sustinand ca bebelusii nu ar trebui lasati niciodata nesupravegheati, cu biberonul proptit sau sprijinit.

Citeste si :  O adolescentă a acceptat, drept pedeapsă, ca părinții să-i ia telefonul și să posteze pe conturile ei de pe rețelele de socializare. Și-a dat seama imediat că a făcut o greșeală enormă

Femeia a fost arestata, insa ulterior a fost eliberata, deoarece autoritatile nu au putut dovedi in mod cert ca moartea ar fi survenit in urma sprijinirii biberonului.

Mama, la momentul tragediei in varsta de 15 ani, e declarat ca nu ar fi lasat niciodata copilul in grija nasei sale daca ar fi stiut modul in care cel mic era tratat, inclusiv faptul ca era lasat sa doarma intr-un scaun de masina. Cazul este de-abia acum in atentia sistemului judiciar din Marea Britanie, iar mama inca mai spera ca va obtine dreptate pentru bebelusul pierdut.

Sursa: thescottishsun.co.uk

Loading...