Cadavrele a 10 copii morți în ultimii 13 ani sunt ținute și acum la morga spitalului din Ploiești. De ce s-a ajuns la această situație
Cadavrele a 10 copii morți în ultimii 13 ani sunt ținute și acum la morga spitalului din Ploiești. De ce s-a ajuns la această situație

Cadavrele a zece copii care au murit la Maternitatea din Ploiești, din 2006 și până în prezent, sunt ținute și acum la morga unității medicale. Motivul: Starea Civilă nu a eliberat nici după 13 ani documentele necesare înmormântării.

Cazul a ieșit la iveală, miercuri, în timpul ședinței Consiliului Local Ploiești, când s-a aflat că Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploieşti a dat în judecată Serviciul de Stare Civilă, notează observator.tv.

Procesul a fost deschis în instanță deoarece Starea Civilă nu a eliberat documentele necesare înmormântării, nici după 13 ani.

Recent, Judecătoria Ploiești a decis ca Serviciul de Stare Civilă este obligat să stabilească identitatea copiilor morți în așa fel încât cadavrele să fie îngropate în cimitirul din cartierul Mihai Bravu.

Ca urmare a deciziei instanței, Starea Civilă a eliberat adeverințele de înhumare, iar cei 10 copii urmează să fie înmormântați creștinește.

La începutul lunii martie, angajații Serviciului de Medicină Legală din Ploiești au încurcat identitatea a două cadavre. Așa se face că pe 7 martie a fost predat un cadavru unei alte familii decât aparținătorilor legali.

Loading...