Câine aruncat cu bolovanul de gât în apă, salvat în ultimul moment

0
703

Cruzimea împotriva animalelor nu este o specialitate românească. O dovedește cazul cățelei Bella, care a fost aruncată, azi, în râul Trent, care traversează idilicul sătuc Farndon, Nottinghamshire, centrul Angliei.

Câinele era legat și băgat într-o sacoșă în care se afla și un bolovan. O femeie aflată în trecere a observat animalul zbătându-se să scape și a sărit în apă, după el.

La scurt timp după ce a fost scoasă din apă, cățelușa a fost consultată de veterinari

În ajutorul câinelui au venit și polițiștii din Farndon, care au declanșat o anchetă. Patrupedul, din rasa ciobănesc belgian, a fost încălzit cu pături electrice și a început să mănânce câte puțin, au declarat polițiștii, citați de BBC.

Bella este numele înregistrat, în 2010, pe microcipul câinelui. Oamenii legii încearcă să afle mai multe despre stăpânii Bellei și despre persoana care a încercat să o ucidă. Conform sursei citate, a fost arestată o femeie în vârstă de 31 de ani, sub suspciunea de cruzime față de animale.

Poliția din Nottinghamshire a postat fotografia bolovanului de care era legată Bella

Cazul a fost postat pe contul de Twitter al poliției din Nottinghamshire și a stârnit reacții puternice printre cetățenii din Farndon. Mulți oameni s-au oferit să o adopte pe Bella, în timp ce alții au cerut ca „bolovanul să fie folosit împotriva vinovatului”, „e nevoie de pedepse mai aspre pentru cei care chinuie animalele, nu doar să fie plesniți peste mână și să scape cu o amendă”.

Salvatoarea Bellei, felicitată de polițiști, a preferat să rămână anonimă.