Calendar ortodox 2019 aprilie. Sfântul Gheorghe nu se mai prăznuiește pe 23 aprilie

0
466
Calendar Ortodox 2019 Aprilie Sf Ntul Gheorghe Nu Se Mai Pr Znuie Te Pe 23 Aprilie
Calendar ortodox 2019 aprilie. Sfântul Gheorghe nu se mai prăznuiește pe 23 aprilie

Calendar ortodox 2019 aprilie. Anul acesta BOR a schimbat data la care se sărbătorește Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Slujba prăznuirii Sf Gheorghe a fost mutată în a doua zi de Paște, pe 29 aprilie. 

Potrivit calendar ortodox aprilie 2019, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe se va prăznui pe data de 29 aprilie, cu toate că îl regăcium trecut în calendar și pe 23 cu mențiunea „Slujba se va săvârși luni, a doua zi de Paști”

Biserica Ortodoxă(BOR) a declarat: „Din rațiuni liturgice, atunci când sărbătoarea Sfântului Gheorghe se întâmpla să cadă în săptămâna Sfintelor Patimiri, slujba acesteia se mută imediat după Înviere. Săptămâna Mare, a Sfintelor Pătimiri, este cea mai densă perioadă duhovniceasca din an, o perioadă de post intens dedicată exclusiv pregătirii pentru Învierea Domnului. Nu este așadar vorba de o modificare a datei sărbătorii, ci doar de mutarea slujbei acesteia în contextul liturgic din acest an”

Când își vor serba ziua cei care poartă numele Sfântului Gheorghe? Purtătorul de cuvât al BOR(Vasile Bănscu) a mai adăugat că: „Dacă sărbătorirea e înțeleasă exclusiv ca petrecere sau chef, aceasta nu este  adecvată la sobrietatea firească a postului din zilele Săptămânii Mari. Sărbătoarea e în primul rând bucurie spirituală.”