Cand te duci la supermarket sa-ti iei fructe vezi lipite pe unele dinte ele si acele mici etichete, dar le ignori, pentru ca le poti da cu usurinta la o parte acasa.

Daca ai stii ce inseamna ele, te-ai gandi de doua ori inainte de a mai cumpara acele produse.

Aceste etichete contin uneori si un cod de bare, dar ele nu reprezinta doar un sir de numere si cateva linii care te ajuta sa identifici pretul ci iti indica si felul in care au fost cultivate fructele respective, daca au fost sau nu modificate genetic sau daca li s-a oferit ingrasamant chimic. Acest secret este de multi ani ascuns la vedere, dar acum ar trebui sa impartasesti aceste informatii cu toti cei dragi.

  1. Daca sunt doar 4 numere, inseamna ca fructele si legumele au fost stropite cu pesticide, iar ultimele patru litere arata de fapt ce tip de produs cumperi.
  2. Daca in codul respectiv se gasesc cinci numere si primul este 8, inseamna ca a fost modificat genetic, adica acel fruct sau acea leguma nu se poate gasi in acea stare in natura.
  3. Daca in componenta codului respectiv sunt cinci numere, iar primul este 9, produsul este crescut organic si nemodificat genetic.

De asemenea, trebuie sa stii ca este mai bine sa inlaturi etichetele respective, intrucat nu sunt comestibile, dar lipiciul lor este considerat inofensiv. Trebuie, totusi, sa speli foarte bine fructele si legumele inainte de a le consuma.

Top 5 cele mai curate fructe si legume

Top 5 cele mai „murdare” fructe si legume

Loading...