Cântă la 74 de ani ca să-şi ajute prietenul orb

0
1543
2 3 Bd 4 Col Margareta Paslaru Acum
Margareta Pâslaru şi-a păstrat frumuseţea şi cochetăria şi acum, la 74 de ani

Margareta Pâslaru, solista cu voce de cinci stele, care făcea ravagii cu frumuseţea ei, în anii comunismului, şi-a păstrat cochetăria şi acum, la 74 de ani. Ea şi-a atras simpatia publicului şi datorită acţiunilor caritabile. Piesa “Nani Făt Frumos”, înregistrată cu George Nicolescu, solistul născut orb, va fi inclusă pe noul album muzical, încasările urmând a fi donate.

“Lasă-mi, toamnă, pomii verzi!” şi “Diamant fermecat” sunt piesele cu care Margareta Pâslaru a făcut ravagii în Epoca de Aur. Dar ea a cochetat şi cu actoria, dovedându-şi talentul în filmul de succes “Veronica”. Deşi era pe val, devansând multe alte soliste de calibru, cântăreaţa cu păr ondulat şi cu ochii albaştri a decis, în 1983, să părăsească România şi să se stabilească tocmai în America, la New York, alături de soţul ei, Gheorghe Sencovici, şi de fiica lor, Ana Maria.

În anii ‘70, Margareta era una dintre cele mai frumoase vedete din România
În anii ‘70, Margareta era una dintre cele mai frumoase vedete din România

Plecarea artistei a stârnit o serie de legende: ba că fiica Margaretei ar fi orbit sau că soţul acesteia s-ar fi spânzurat, bârfe pe seama cărora Margareta se amuză acum: “Nu ştiu cine ar fi putut inventa aşa ceva”.

Citeste si :  Alex Bodi a zburat cu un avion privat ca să ajungă la rusoaica Daria!
Alături de Florin Piersic, în urmă cu 50 de ani
Alături de Florin Piersic, în urmă cu 50 de ani

Artista avea să revină în ţară după Revoluţie, nu numai în concerte, ci şi cu un proiect de suflet, care a inclus mai multe acte de caritate. Şi acum munceşte de zor, pentru a veni în ajutorul celor care se confruntă cu probleme de sănătate: “Voi lansa un album de autor numit «Providenţa». Toate drepturile din vânzarea acestui album vor fi donate Asociaţiei Nevăzătorilor. Pe CD este inclusă şi piesa «Nani Făt Frumos». Melodia a fost compusă de mine în 1981 şi am înregistrat-o, anul trecut, alături de George Nicolescu şi de fetiţa Angela Gheorghiu, în memoria poetului George Ţărnea, care a scris versurile”, a spus cântăreaţa.

Ea a înregistrat o piesă şi cu prietenul George Nicolescu
Ea a înregistrat o piesă şi cu prietenul George Nicolescu

Margareta Pâslaru a donat, în 2007, 40.000 de euro Spitalului de copii “Grigore Alexandrescu”, bani din care s-au cumpărat difuzoare, pentru ca medicii să fie anunţaţi rapid, în caz de urgenţă. Vedeta s-a ţinut de fapte bune şi în New Jersey, unde a locuit o vreme, fiind recompensată cu “Premiul de excelenţă pentru binele pe care l-a făcut comunităţii”.

Citeste si :  Petre Roman și Silvia Chifiriuc au aniversat 10 ani de la căsătorie: „Mulțumesc că ai apărut în viața mea”

Fiica solistei e consultant de strategie, în America


Ana Maria locuieşte în America şi deţine o diplomă de master de la Wharton Business School – University of Pennsylvania (SUA). A devenit consultant de strategie, lucrând pentru diferite corporaţii şi firme şi are doi copii, Luca şi Juan, cu soţul ei, Juan Sanchez. Margareta Pâslaru a deţinut un apartament în Brooklyn, evaluat, pe site-urile de imobiliare, la 1,2 milioane de dolari. Ulterior, solista a trecut imobilul pe numele fiicei sale, Ana Maria, girând cu această casă pentru un împrumut bancar de aproape 2 milioane de dolari.