Unde Gresesti Cand Aplici Deodorantul

Majoritatea oamenilor folosesc zilnic un antiperspirant sau un deodorant, dar din pacate putini stiu cat de daunatoare sunt aceste produse de ingrijire.

Deşi multe persoane cred că antiperspirantul şi deodorantul sunt unul şi acelaşi lucru,specialiştii atrag atenţia că nu este aşa. În timp ce antiperspirantele conţin chimicale care astupă porii,stopând astfel apariţia transpiraţiei,deodorantele lasă corpul să respire,însă inhibă mirosul neplăcut. Acest lucru este posibil datorită substanţelor din compoziţia lor,care au capacitatea de a modifica mirosul transpiraţiei.

Cu toate acestea,atât deodorantele,cât şi antiperspirantele au efecte nocive asupra organismului. Numeroşi experţi din domeniul medical subliniază că mulţi dintre compuşii care se află în aceste produse de îngrijire sunt dăunătoare. Printre cele mai rele se numără aluminiul,care odată pătruns în corp poate declanşa dezechilibre hormonale ce duc la apariţia problemelor tiroidiene,a cancerului mamar şi a multor alte afecţiuni periculoase.

În plus,studiile efectuate de-a lungul timpului arat că deodorantele şi antiperspirantele sunt şi mai nocive pentru corp dacă sunt folosite de îndată ce ai îndepărtat părul de la subraţ cu ajutorul lamei. Diferite experimente realizate în întreaga lume arată că aluminiul este asimilat în corp prin intermediul pielii,după care ajunge în sistemul circulator,apoi ajunge la nivelul creierului. Din această cauză există şi un risc mai mare de a suferi de Alzheimer.

Şi parabenii care se găsesc în compoziţia acestor două produse de îngrijire au un impact negativ asupra corpului. În urma unor cercetări,specialiştii au descoperit parabeni în ţesutul mamar la femeile depistate cu cancer mamar.

Loading...