Catherine Zeta Jones a publicat pe contul său de Instagram o fotografie în care apare alături de soțul său, Michael Douglas, în timpul unei vacanțe. Celebra actriță poartă o bluză care a stârnit discuții aprinse între românce și ucrainence pe rețelele de socializare.

Zeta-Jones era îmbrăcată într-o ie cusută cu modele populare. Cămașa actriței pare a fi românească și mai multe internaute din țara noastră s-au sesizat, dar vecinele de la nord au sărit spunând că este ucraineană.

Disputa a fost clarificată până la urmă de creatoarea bluzei, Vita Kin, un designer ucrainean care realizează haine inspirate din cultura populară.

‘Foarte frumoasă bluza. În română se numește ie tradițională’, a fost unul dintre numeroasele comentarii postate de românce la fotografia actriței.

View this post on Instagram

Love in paradise💕

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on

Drept răspuns, ucrainencele au spus că de fapt este o bluză tradițională din țara lor. ‘Este o haină tradițională din Ucraina.

Se numește „vyshyvanka”. E minunat să te văd îmbrăcată în ea’, a răspuns o ucraineancă. După numeroasele comentarii, contul ‘La Blouse Roumaine’ a clarificat lucrurile pentru româncele care susțineau că bluza este inspirată din tradiția noastră. ‘Designerul este ucrainean, dar modelul se apropie foarte mult de iile românești din Transilvania și Banat. Chiar și Vita Kin a recunoscut că sunt asemănătoare’.

La scurt timp după aceea, pagina de Instagram a creatoarei bluzei a distribuit fotografia cu cuplul de la Hollywood. ‘Unul dintre cele mai cool cupluri din lume: Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, vacanță cu stil’.

Loading...