Caz incredibil! O femeie a născut gemeni cu tați diferiți. Cum a reacționat soțul ei

0
1020
Gemeni

O femeie din orașul Xiamen, din China, a născut gemeni care au tați diferiți. Soțul ei a avut suspiciuni de la început, dar ea l-a mințit că nu a avut nicio aventură.

Cazul a fost făcut public de directoarea Fujian Zhengtai Forensic Identification Centre, agenția guvernamentală care se ocupă de efectuarea testelor de paternitate.

Soțul femeii care a născut gemeni cu tați diferiți a cerut să facă testul ADN

Se pare că soțul femeii ar fi observat că gemenii arătau extrem de diferit. I s-a părut că unul dintre ei îi seamănă extrem de bine, în timp ce celălalt nu avea aceleași trăsături. Astfel, bărbatul a cerut să facă un test ADN, iar rezultatele șocante i-au confirmat suspiciunile. El era tatăl doar unuia dintre gemeni. Șocat de descoperire, bărbatul refuză acum să îl crească și pe celălalt copil. 

Cum este posibil ca gemenii să aibă tați diferiți

Acest caz extrem de rar și apare în urma „superfecundației heteropaternale”, atunci când două ovule sunt fertilizate de spermatozoizi care nu provin de la aceeași persoană sau când fecundarea fiecărui ovul are loc după două acte sexuale diferite.

În anul 1992 a fost publicat un raport despre paternitatea gemenilor diferiţi. Raportul a constatat că dintre cei analizaţi, 2,4% au avut taţi biologici diferiţi. 
„Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să existe o serie întreagă de evenimente care au loc în aceleaşi câteva ore. Femeia trebuie să aibă relaţii sexuale cu doi bărbaţi diferiţi într-un timp relativ scurt. Ambele raporturi sexuale trebuie să se întâmple în perioada ovulaţiei, în care să se producă două ovule în loc de una. Trucul este că femeia ar trebui să aibă relaţii sexuale cu doi bărbaţi în termen de 5 sau 6 ore”, a declarat Allan Pacey, un profesor de andrologie de la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie.