O tânără a fost spionată prin intermediul camerei web a laptopului, de un hacker. Povestea a ajuns un exemplu pentru cei care doresc să se protejeze cât mai bine de intruziunea în viața privată.

Acum câțiva ani, un bărbat de 31 de ani a fost arestat de polițiștii din California. Motivul: omul, un hacker, spiona o tânără prin intermediul camerei web a laptopului acestuia.

Ulterior, o echipă de cineaști a realizat un scurt metraj bazat pe această temă, pentru a atrage atenția asupra pericolelor la care ne expune tehnologia.

Povestea a ajuns un exemplu pentru cei care doresc să se protejeze cât mai bine de intruziunea în viața privată.

Specialistii in securitate informatica va sfatuiesc sa lipiti ceva peste camerele video de la laptop, tableta sau smartphone.

Unul dintre cei mai importanti specialisti in securitate de la F-Secure, Mikko Hypponen, foloseste leucoplast pentru laptopul sau. Spune ca il da jos atunci cand are o videoconferinta, dupa care il pune la loc. „Sunt platit sa fiu paranoic. La ce va asteptati?”, a declarat el.

De asemenea, fondatorul FinSpy si FinFisher, Martin Muench, foloseste hartie lipicioasa pentru a-si apara intimitatea.

Anii trecuți, o fotografie a surprins laptopul lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, care avea lipită o bandă adeizvă peste camera video. 

Iar acum doi ani, șeful FBI de la acel moment, James Comey, a declarat că a apelat la banda adezivă după ce a văzut această metodă la știri.

Loading...