Ce bine a ales Udrea unde să se refugieze!

0
1000
7 Actu 1

Peisaje superbe, climă blândă, costuri scăzute de viaţă. Pe scurt, raiul pe pământ. Elena Udrea pare să fi ales perfect atunci când a descins în Costa Rica. Conform unui top realizat de Forumul Economic Mondial, republica din America Centrală este ţara ideală unde te poţi retrage la pensie.

“Costa Rica este o ţară frumoasă şi prietenoasă, însă pentru cei care trăiesc aici mi se pare o ţară foarte scumpă”, declara Elena Udrea pentru Antena 3, în luna februarie, atunci când a recunoscut şi că este însărcinată, şi că este plecată din ţară. Fostul ministru al turismului se poate felicita pentru alegerea făcută, mai ales că şi specialiştii în economie au numai lucruri bune de spus despre Costa Rica. ”Este ţara ideală pentru a te retrage la pensie. Clima este blândă, peisajele sunt superbe, rata criminalităţii este mică, iar sistemul de sănătate este bine pus la punct. Numai în anul 2015, 16.000 de străini au decis să se mute în Costa Rica”, conform unui studiu realizat de World Economic Forum.

În plus, Costa Rica e o alegere bună şi dacă iei în calcul banii cheltuiţi pentru casă şi mâncare. Presupunând că ar vrea să-şi închirieze un apartament cu 3 camere, Elena Udrea ar plăti în jur de 500 de dolari pe lună, iar dacă ar vrea să-şi cumpere o vilă cu vedere la ocean, nu i-ar trebui mai mult de 200.000 de euro (mai puţin decât un apartament în zona de fiţe din nordul Bucureştiului). Nici mâncarea nu costă prea mult: cu 25 de dolari, de exemplu, cumperi fructe şi legume pentru o săptămână, alimente vitale pentru o femeie însărcinată, aşa cum e Elena Udrea. În timp ce fostul ministru se bucură de soare, în România lucrurile n-au stat pe loc în ceea ce priveşte dosarul ”Gala Bute”, în care Udrea a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. Judecătorii au decis, la ultimul termen, că vor pronunţa decizia definitivă la 9 mai. Iniţial, Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare.

Elena Udrea s-a întâlnit în Costa Rica cu prietena ei, Alina Bica
Elena Udrea s-a întâlnit în Costa Rica cu prietena ei, Alina Bica