Ce declarații îi făcuse Ilie Micolov Adrianei Bahmuțeanu înainte să moară: «Se împăcase cu ideea»

0
887
Adriana Bahmuteanu

Ilie Micolov s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani. Artistul a decedat sâmbătă, 21 iulie, la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde fusese internat la Terapie intensivă. Adriana Bahmuțeanu a fost foarte întristată de vestea primită și a mărturisit că Ilie Micolov i-a spus în urmă cu mai mult timp că el era pregătit de moarte.

Adriana Bahmuțeanu a publicat un mesaj pe rețelele de socializare prin care a precizat care au fost frământările și gândurile marelui artist. El era cunoscut pentru piesa „Dragoste la prima vedere” care a fost mult timp pe buzele tuturor.

„S-a stins din viață artistul Ilie Micolov, singur și trist, sărac lipit și uitat de mai toți bogații cărora le cântase pe la chermeze „Dragoste la prima vedere”! Chiar așa, câți dintre noi nu ne-am îndrăgostit la prima vedere și i-am fredonat cântecele? Maestrul trăia modest dintr-o pensie de 8 (opt) sute de lei și din mila vecinilor. Mi-a spus într-o zi în culise că ar vrea să mai mănânce slănină cu ceapă, dar că nu-l lasă doctorul și că îi pare rău că nu are o relație foarte bună cu fiica lui, pe care o speriase când era mică și nu știuse cum să o crească. Știa că o să moară și se împăcase cu ideea, mai puțin cu soarta de artist sărac lipit pentru că îi era o rușine teribilă să ceară ceva de pomană, mai ales că nu strânsese mare lucru la ciorap din vremurile bune, iar uneori nu avea nici ce să mănânce! De acolo din ceruri sper că a scăpat și de dureri și de lipsuri și-o să ne cânte, când va dori el, cântecele sale celebre! Dormi lin maestre, Dumnezeu să te odihnească! Noi te iubim!”, a scris Adriana Bahmuțeanu pe Facebook.

Ilie Micolov a fost abandonat de soție și fiică
Ilie Micolov a fost abandonat de soție și fiică

Soția și fiica l-au abandonat

Oricât de iubit a fost Ilie Micolov de public, familia îl părăsise de un an, fără să- i mai trimită vreun ban pentru tratamente. ”Nu mai vor să-mi răspundă la telefon, m-au lăsat singur şi fără bani pentru pastile. Fata mea, Elena, are un loc de muncă bun, este translator de spaniolă şi engleză, iar soţia mea lucrează la un azil de bătrâni. S-au dezis de mine. Pe Elena n-am mai văzut-o din 2014. La începutul anului m-a făcut bunic, însă nici pe nepot nu l-am văzut vreodată”, ne-a dezvăluit el, într-un interviu, în urmă cu mai mult timp.