CE ESTE DIETA KETOGENICĂ ȘI CARE SUNT BENEFICIILE UNEI DIETE KETONE

0
791
0822 Palta Semilla 1280a
DIETA KETOGENICĂ

Dieta Keto este puțin diferită de majoritatea dietelor de acolo.

Vedeți, este vorba mai mult decât doar ce alimente să mănânce și care alimente să evitați – modifică de fapt starea metabolică a organismului. Și asta poate aduce împreună multe beneficii importante pentru sănătate. De aceea, Keto este o dietă importantă de știut, astfel încât atunci când sunteți pregătit pentru aceasta, puteți să-l utilizați ca un instrument excelent pentru optimizarea sănătății dumneavoastră.

Vom acoperi: ce este dieta ketogenică, ce alimente să mănânce și ce să evitați și cum dieta ar putea să vă ajute sănătatea. În plus, 4 pași pentru a începe.

CE ESTE DIETA KETOGENICĂ (KETO)?

S-ar putea să fi auzit de  suplimentele de ceto recomandate înainte – dar ce este dieta keto?

O scurtă definiție:  Keto este o dietă care modifică metabolismul, astfel încât să ardeți mai multă grăsime pentru energie și să vă bazați mai puțin pe glucoză – această stare metabolică se numește cetoză nutrițională și a fost asociată cu diferite beneficii pentru sănătate.

Dieta funcționează deoarece reduce cantitatea de carbohidrați pe care îl consumați, ceea ce înseamnă că mai puțin glucoză este disponibilă pentru corpul dumneavoastră ca și combustibil. În schimb, corpul dvs. începe să ardă grăsime în loc (și poate utiliza și propriul dvs. grăsime corporală).

Dar celulele tale nu pot folosi grăsime imediat – în primul rând, trebuie să fie defalcate în molecule numite cetone. De aceea, măsurarea nivelului de cetonă este o modalitate de a lucra dacă sunteți în cetoze nutriționale.

S-ar putea să vină ca o surpriză, dar dieta ceto nu a fost inventată recent – a fost pusă pentru prima dată în anii 1920.

Inițial a fost conceput ca un tratament eficient pentru copiii cu epilepsie . Și este încă folosit în întreaga lume pentru acest scop astăzi, chiar dacă este, de asemenea, câștigat popularitate mai mult de masă, datorită pierderii în greutate și alte beneficii pentru sănătate.

ALIMENTE PENTRU A MÂNCA ȘI ALIMENTE PENTRU A EVITA PE KETO DIETA

Ce vă puteți aștepta să consumați pe o dietă ceto? Dacă faci lucruri pe cale sănătosă, vei mânca multe alimente întregi dense de nutrienți …

Veți mânca o cantitate moderată de proteine, o cantitate echitabilă de grăsimi și câteva carbohidrați.

 • Carne, carne de organe, crustacee, pește
 • Creveți cu frunze cum ar fi șuncă și spanac
 • Alte legume care nu sunt amidon, de exemplu ciuperci, sparanghel, dovlecel, ardei gras
 • Grasimi sănătoase: ulei de nucă de cocos, ulei de măsline, ghee, untură
 • Cantități mici de nuci, semințe și fructe de pădure

Și veți evita aceste alimente:

 • Cereale, inclusiv grâu, ovăz, secară, orz, orez și porumb
 • Fasole și alte leguminoase (năut, linte și produse din soia)
 • Cele mai multe fructe, deoarece sunt prea mari în zahăr
 • Alimente prelucrate cu conținut scăzut de carbohidrați, cum ar fi îndulcitori artificiali, pansamente pentru salate care utilizează uleiuri vegetale și sucuri de dietă

CARE SUNT BENEFICIILE UNEI DIETE KETO?

Keto are tot felul de avantaje pentru sănătate, aici sunt cinci exemple:

 • Acesta vă poate crește nivelul de energie prin echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, astfel încât să nu vă confruntați cu scurgeri de energie și accidente pe parcursul zilei. Asta înseamnă că veți fi mai vigilenți și concentrați, făcând mai ușoară concentrarea.
 • Vă poate ajuta să vă bateți pofta, pentru că veți tăia toate dulciurile care dau naștere unei dependențe de zahăr, chiar naturale, cum ar fi mierea și mango-ul. Și deoarece nivelurile de zahăr din sânge sunt mai stabile, veți evita, de asemenea, picăturile de zahăr din sânge, care sunt atât de des un declanșator al poftei.
 • Acesta vă poate reduce riscul bolilor de inimă prin reducerea principalilor factori de risc : dieta poate ajuta la scăderea nivelului colesterolului rău, la creșterea nivelului de colesterol bun, la scăderea tensiunii arteriale și la scăderea nivelului trigliceridelor.
 • Acesta vă poate îmbunătăți starea de spirit , beneficiind atât de mintea dvs., cât și de corpul dumneavoastră. Privind impactul unei diete ketogenice asupra animalelor, un studiu a constatat un posibil efect antidepresiv . Deci, nu vă veți îmbunătăți sănătatea, ați putea fi mai fericiți în timp ce o faceți!
 • Te-ar putea ajuta să piardă în greutate și există numeroase povestiri de succes și studii științifice care să sprijine acest lucru.

4 PASI PENTRU A INCEPE CU PRIVIRE LA DIETA KETO

Simțiți-vă gata să încercați Keto? Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să începeți.

1 – Planificați-vă mesele și apoi mergeți la cumpărături până la stocuri pe ingrediente: veți descoperi că un pic de planificare înainte poate face viața mult mai ușoară, mai ales pentru că câteva dintre dvs. preferate vor fi carburi prea mari pentru a continuați să mâncați. Dar nu vă faceți griji – cu puțină cercetare, puteți găsi versiuni adaptate keto ale tuturor clasicilor. Și gustoase rețete noi.

2 – Consumați proteine ​​/ grăsimi nelimitate la prima pornire și concentrați-vă doar asupra menținerii consumului de carbohidrați sub 25g pe zi. Acesta vă va ajuta să vă ușurați treptat regimul alimentar (făcând mai ușor să vă lipiți) și apoi puteți să vă modificați raportul de proteine ​​/ grăsimi odată ce vă simțiți confortabil cu consumul de carbohidrați scăzut.

3 – Alegeți momentul potrivit pentru a începe dieta și vă va face lucrurile mult mai ușor! Asigurați-vă că alegeți o săptămână în care nu călătoriți, nu sunteți copleșiți de muncă și nu aveți prea multe planuri sociale. În acest fel vă puteți concentra cu adevărat să vă obișnuiți cu un mod de a manca, fără distragere.

4 – Nu vă concentrați prea mult pe nivelurile de cetonă.   Unii oameni au dificultăți în obținerea unor niveluri destul de ridicate de cetone și în timp ce măsurarea nivelurilor de cetonă poate fi utilă pentru a vă asigura că sunteți pe drumul cel bun, atingerea unui anumit număr nu ar trebui să fie principalul dvs. obiectiv. Dacă pierdeți greutate și vă simțiți mai sănătos, atunci nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la cât de ridicate sunt nivelurile de ketonă sau nu.

Sursa Foto: 123rf.com