Ceausescu 1 1

În volumul „Nu regret, nu mă jelesc, nu strig”, Mihaela M. Ceaușescu, fiica fratelui mai mare al liderului comunist, povestește care erau obiceiurile familiei Ceaușescu în noaptea de Revelion.

Fiica lui Marin Ceauşescu povestea în cartea ei că oamenii îi trimiteau de sărbători lui Ceaușescu tot ce aveau mai bun prin gospodării. De la şunculiţe proaspăt afumate și cârnaţi condimentaţi, la brânzeturi.

De Revelion, meniul familiei Ceaușescu pentru pentru 8-15 persoane era pregătit cu o seară înainte de o bucătăreasă pricepută.

Nicolae Ceaușescu adora mâncăruri tradiţionale: sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf. „Dacă lipseau era vai şi-amar!”, scrie nepoata fostului dictator.

De asemenea, la mesele festive, ele mai cerute erau ciorbele acrite din belşug, fripturile la grătar şi prazul umplut cu carne.Tanti Lenuţa mai bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta.Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte: ciorba de peşte, plachia şi saramura. Dar marea lui pasiune rămâneau sarmalele. De băut, se mai bea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită. Cam ăsta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversări sau la Revelion”, mai spune ea.

Citeste si :  Prognoza meteo decembrie 2019. ANM anunta cum va fi vremea de Craciun si Revelion

Loading...