Turmericul este o mirodenie din ce in ce mai folosita, prezenta mai ales in bucataria Asiatica, dar este si unul dintre cele mai bune remedii in cazul mai multor afectiuni.

Praful de culoare galbena intareste sistemul imunitar si face minuni pentru creier si ficat.

Previne cancerul

Turmericul a fost mereu folosit in tratarea problemelor de ficat, dar stiinta i-a confirmat proprietatile abia acum 20 de ani, cand s-a demonstrat ca are proprietati anti-inflamatorii si antioxidante. El reduce efectele cirozei, a supradozei de fier, ethanolului, nivelul de toxicitate si amelioreaza simptomele colecistei.

Curcuminul, ingredientul activ din turmeric, reduce riscul cancerului de ficat, datorita abilitatii sale de a diminua efectele carcinogenelor (thioacetamidelor).

Turmericul si sanatatea cerebrala

Cercetatorii au confirmat ca turmericul imbunatateste activitatea cerebreala, deoarece curcuminul blocheaza acumularea beta-amiloidului cu pana la 40%, acesta fiind principala cauza a bolii Alzheimer. Turmericul are proprietati anti-inflamatorii cu ajutorul carora se reduc inflamatiile si influentele agentilor oxidanti. De asemenea, studiile au confirmat eficienta acestuia in tratarea depresiei.

Turmeric si ulei

1 lingurita turmeric, 1 lingurita ulei de cocos, 2 cani lapte de cocos, 1 varf piper negru

Se incalzesc toate ingredientele intr-o oala si se amesteca continuu pana incep sa fiarba, moment in care se stinge focul si se soarbe cu grija din aceasta bautura calda, care se poate adauga in supe, curry si alte preparate culinare.

Apa cu turmeric

1/4 lingurita turmeric, 2 cani apa

Se fierbe apa si se adauga turmericul. Se amesteca timp de 10 minute, apoi se lasa un pic la racit si se savureaza bautura calda.

Loading...