Sfantul Nectarie este praznuit de catre crestinii ortodocsi pe 9 noiembrie in fiecare an.

Recunoscut ca aduce vindecare celor bolnavi de cancer, dar si ca asculta rugaciunile femeilor care nu pot avea copii, Sfantul Nectarie, ierarhul din insula Eghina, nascut în anul 1846, în localitatea Silivria, în apropiere de Constantinopol, este praznuit pe 9 noiembrie.

Printre nenumaratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfantul Nectarie a fost preaslavit si cu darul facerii de minuni. Pentru nenumaratele minuni pe care le-a facut si înca le mai face Dumnezeu, a fost numit „Taumaturgul”, adica „Vindecatorul”.  

Rugaciune catre Sfantul Nectarie din Eghina   

Iata una dintre cele mai puternice rugaciuni adresate Sfantului Nectarie, conform doxologia.ro:   

„O, preasfinte si întru tot laudate, mare facatorule de minuni Nectarie, primeste aceasta puţina rugaciune de la noi, nevrednicii robii tai, caci catre tine, ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat scapand si catre sfant chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinţi ne rugam ţie: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi saracia si ticalosia noastra.

Vezi ranile sufletelor si ale trupurilor noastre. Ne rugam ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, grabeste de ne ajuta cu neîncetatele si sfintele tale rugaciuni si ne sprijineste pe noi, robii tai.

Ia aminte la sus-pinele noastre si nu ne trece cu vederea pe noi, ticalosii si scarbiţii, ca stim, sfinte al lui Dumnezeu, ca si dupa mutarea ta din viaţa aceasta trecatoare cine a nazuit la ajutorul tau si cu credinţa ţi s-a rugat nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat întru ajutor si nu l-ai auzit?

Sau cine, în dureri fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai usurat suferinţa? Minunile si ajutorul tau ne-au facut si pe noi, ticalosii si scarbiţii, sa te chemam sa ne vii în ajutor.

Ştim, o, alesule ierarh, de mulţimea tamaduirilor pe care le-ai facut, nou doctor fara-de-arginţi aratandu-te. Nu cunoastem nici sufe¬inţa si nici durere pe care sa nu le poţi alina.

Nu cunoastem nici o boala careia tu sa nu îi poţi aduce tamaduire, dar mai mult decat atat, nu numai ca ai tamaduit boli despre care doctorii ziceau ca nu pot fi tamaduite, ci si pe mulţi bolnavi i-ai ajutat sa se întareasca în credinţa si în rabdare, si sa ia plata de la Dumnezeu pentru osteneala lor.

Îngenunchind, ne rugam ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, ca sa te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugaciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întarit si te-a primit în cerestile locasuri.

Catre Acela roaga-te, ca sa fim si noi ajutaţi si miluiţi cu rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbaviţi, ca sa binecuvantam pe Dumnezeu Cel in Treime laudat, totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!”.

Loading...