Irina Binder

Scriitoarea Irina Binder a scris un text cu un mesaj dureros legat de persoanele nevoiașe, care abia au ce pune pe masă de sărbători.

Irina Binder este o cunoscută scriiitoare din țara noastră, care de curând și-a spus foarte clar părerea despre acele specialiste în modă care apar la TV pentru a comenta ținutele vedetelor.

Irina Binder, care a sărit în ajutorul victimelor furtunii devastatoare din toamnă de la Timișoara, a postat, pe pagina sa de pe un site de socializare, un mesaj extrem de dureros legat de persoanele nevoiașe, care trăiesc în condiții inumane și abia dacă au ce să pună pe masă de sărbători și nu numai.

„Văd copii care n-au avut niciodată un tort de ziua lor. Copii care cunosc un singur desert: pâine înmuiată în apă, peste care se presară zahăr. Familii care locuiesc în șuri, grajduri sau case care se pot prăvăli oricând. Bătrâni care-și roagă moartea din cauza sărăciei și a bolilor. Oameni cu handicap care abia își duc zilele din pensiile mizerabile. Copii bolnavi care n-au nicio șansă de vindecare în țara asta și care depind de mila oamenilor și de zeci/sute de mii de euro.

Bolnavi care mor cu zile pentru că sistemul de sănătate este de 2 lei (deși plătim bani grei la CASS). Mame și tați care suferă departe de copiii lor pentru a le oferi un trai mai bun. Nedreptăți, ignoranță și abuzuri. Hoție pe față. Viitor sumbru. Indiferență față de sacrificiile celor care au luptat pentru ca nouă să ne fie mai bine.
Aș putea scrie până mâine dimineață despre batjocura la care este supus poporul român. Și mă întreb: noi de ce umblăm senini prin magazine, de ce ne mulțumim să avem sărbători fericite și nu facem ceva pentru a schimba lucrurile? Ce se întâmplă cu noi?”, a comentat scriitoarea Irina Binder.