China interzice consumul de animale salbatice si vrea sa isi convinga cetatenii sa renunte la cresterea salbaticiunilor

0
196

Agricultorii din două provincii din China pot beneficia de compensații financiare dacă renunță la creșterea animalelor sălbatice destinate alimentației.

Agricultorii din două provincii din China pot beneficia de compensații financiare dacă renunță la creșterea animalelor sălbatice destinate alimentației, o practică care a făcut ca țara să fie arătată cu degetul în plină pandemie de Covid-19, relatează AFP.

Potrivit cercetătorilor, epidemia a fost provocată de transmiterea unui virus de la animale la om.

O piața din orașul Wuhan, la început epicentrul epidemiei, a fost incriminată din cauză că acolo erau vândute animale sălbatice.China a interzis deja în mod formal la finele lunii februarie consumul și comerțul ilegal de animale sălbatice.

Vineri, provincia Hunan a prezentat liniile unui program de sprijin al reconversiei crescătorilor de animale sălbatice spre alte industrii precum ar fi creșterea animalelor domestice, cultivarea fructelor și legumelor sau a plantelor medicinale.

Planul prevede compensație financiară în funcție de greutatea animalelor crescute, care vor fi răscumpărate în funcție de un tarif definit.
Prețul unei cobre a fost fixat la 120 de yuani pe kilogram (15 euro), iar cel al unui șobolan de bambus la 75 de yuani pe kilogram (9,6 euro), potrivit directivelor autorităților citate de mass media oficială.

O zibetă, considerată a fi animalul care a transmis SARS oamenilor, valorează 600 de yuani fiecare (77 euro), potrivit aceleiași surse.