Cinci cutremure s-au produs duminică într-un interval de doar 4 ore în Serbia, la graniţa cu România, iar cel mai puternic seism a avut o magnitudine de 4,4 pe Richter.

Seria de cutremure a început sâmbătă după-amiaza, conform Institutului Naţional de Fizică a Pământului (INFP), care a înregistrat un seism de 2.2 pe Richter la ora 16:59, la graniţa Serbiei cu România, la o adâncime de 5 kilometri. Acest cutremur de suprafaţă, de mică intensitate, s-a produs în apropierea oraşelor Deta (35km), Timișoara (64km), Jimbolia (67km), Oravița (83km) şi Buziaș(85km), conform INFP.

Iar după câteva ore de linişte, duminică dimineaţa, la ora 05:47, pâmântul s-a cutremurat din nou, în aceeaşi zonă de data aceasta la o adâncime de 3 kilometri, având o intensitate de 2.4 pe Richter.

La ora 06:58 a urmat un alt seism, cu o intensitate de 2.2 pe Richter, care s-a produs tot la 3 kilometri adâncime.

Cel mai puternic seism, cu o intensitate de 4.4 pe Richter, s-a produs la ora 08:33, la graniţa României cu Serbia, la o adâncime de 5 kilometri.

Citeste si :  Ea este cea mai sexy bunică din lume FOTO

La 08:56 s-a produs un alt cutremur în aceeaşi zonă, de 3.8 pe Richter, INFP precizând că acesta a fost localizat tot la o adâncime de 5 kilometri.

Ultimul seism s-a înregistrat la ora 09:37, la graniţa României cu Serbia, şi a avut 2.4 pe Richter.

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 28 octombrie, având o magnitudine de 5,8 pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, fiind resimţit şi în Bucureşti.

Loading...