Un grec si-a rapit luni dimineata copiii, de pe o strada din comuna prahoveana Varbilau. Barbatul nu avea drept de vizitare a micutilor.

Alerta luni dimineata, in comuna prahoveana Varbilau, dupa ce o femeie a anuntat ca fostul ei barbat, un cetatean grec, a rapit cei doi minori.

Micheloudakis Georgios, in varsta de 8 ani si Micheloudakis Kalliopi, in varsta de 10 ani se intorceau de la scoala, cu o vecina, cand tatal lor, a venit cu o masina si i-a rapit. Alertate de mama, Manuela Voicila, autoritatile au demarat imediat cautarile si micutii au fost dati in urmarire si in consemn la frontiera.

Micheloudachis Georgios tatal copiilor, din declaratia mamei, are antecedente penale in Grecia. Ea sustine ca a fost condamnat pentru trafic de stupefiante.

Cine este barbatul grec care si-a rapit copiii? Mama micutilor spune ca e consumator de droguri

Intre 2008 si 2013, cei doi alaturi, de copii au locuit in Grecia, in Creta. In 2013, femeia si copiii au venit in tara, iar un an mai tarziu, tatal i-a rapit si i-a dus in Grecia. Atunci, femeia a alertat autoritatile si a mers dupa ei in Grecia, reusind sa-i aduca inapoi in tara.

Citeste si  Incredibil! Dan Petrescu, în stare de şoc! Unul dintre cei mai buni prieteni de-ai lui a avut cancer!

In 2016, a fost emisa o hotarare judecatoreasca definitiva de custodie exclusiva a copiilor in favoarea mamei, fara drept de vizita al tatalui.

Micheloudachis a venit insa in Romania, in octombrie 2017. Atunci, i-a urmarit cu masina, atat pe copii cat si pe femeie. Aceasta a alertat autoritatile, politistii s-au deplasat la fata locului. La vederea acestora, grecul insa a plecat. Nu savarsise nicio fapta penala sau contraventionala pentru a putea fi tras la raspundere, asa ca a a fost lasat in pace. Manuela sustine ca fostul ei barbat este consummator de droguri.

Luni, el a actionat. A rapit copiii, pe care i-a luat de langa o vecina cand se intorceau de la scoala. In aceasta dimineata, el a fost depistat, cu micutii, langa Ambasada Greciei din Bucuresti, de catre jandarmul aflat in postul de paza. Acesta l-a identificat pe barbat in urma semnalmentelor primite de la politie. Cetateanul grec a colaborat cu politistii, care i-au luat pe copii, iar pe el l-au dus la Sectia 8 pentru audieri.

Citeste si  Cate ZILE LIBERE au angajatii in 2019

Politia Prahova a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de nerespectare a unei hotarari judecatoresti si de lipsire de libertate in mod ilegal.