Comentariu dur al lui Tudor Chirilă, despre lipsa unei dezbateri între cei doi candidați la prezidențiale, foști profesori: ”La capitolul retorică, avem doi repetenţi”

0
608
Tudor Chirila E1558701822274 1024x705
Tudor Chirilă

Artistul Tudor Chirilă a scris pe Facebook un mesaj dur după refuzul lui Klaus Iohannis și al Vioricăi Dăncilă, ambii foști profesori, de a participa la o dezbatere pe teme de interes pentru cei de la care așteaptă voturi pe 24 noiembrie.

“Situaţia precară a învăţământului românesc se reflectă şi în faptul că doi foşti profesori refuză o dezbatere electorală. Este remarca excelentă a unui prieten. Cei care sunt tentaţi să-i atribuie refuzul doar lui Klaus Iohannis să nu uite că Viorica Dăncilă, care se bate acum cu pumnii în pieptul de orator, a refuzat invitaţia la dezbaterea din turul I, organizată de Europa FM. La capitolul retorică avem doi repetenţi”, a scris marți Tudor Chirilă.

Candidații PNL și PSD nu au acceptat să participe la dezbateri electorale înaintea primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale și, din declarațiile de până acum, rezultă că nu va fi o confruntare Klaus Iohannis – Viorica Dăncilă într-o dezbatere înaintea celui de-al doilea tur de scrutin.

Tudor Chirilă a comentat pe pagina sa de Facebook refuzul lui Klaus Iohannis și al Vioricăi Dăncilă, ambii foști profesori, de a participa la o dezbatere pe teme de interes pentru cei de la care așteaptă voturi pe 24 noiembrie.

După ce au rămas în bătălia pentru cea mai înaltă funcție în stat, echipa de campanie a candidatului PSD, Viorica Dăncilă, a cerut insistent PNL să participe Klaus Iohannis la o dezbatere în campania electorală dinaintea turul doi de scrutin.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat în cadrul emisiunii Adriana Nedelea la FIX că președintele Klaus Iohannis nu va participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă pentru că asta ”ar însemna să o legitimeze și să o ia în calcul”.

”Este o jignire însuși faptul că această doamnă a ajuns în turul al doilea. Este o jignire la adresa tuturor românilor, care învață limba română și care se bazează pe competență pentru a ocupa un post în administrație”, a spus  Rareș Bogdan.

După refuzul echipei de campanie a candidatului PNL, Viorica Dăncilă a distribuit pe Facebook o postare a lui Klaus Iohannis din noiembrie 2014, în care îl numea pe Victor Ponta ”arogant” pentru că refuza participarea la o dezbatere electorală înainta alegerilor prezidențiale.

”Cum e cu «atitudinea arogantă», domnule Iohannis? Ne mai explicaţi o dată cum e cu dezbaterea electorală atât de necesară şi aşteptată de toţi românii?”, scrie în postarea de pe pagina de Facebook a candidatului PSD.

Luni, Universitatea din București și Europa FM au lansat o invitație publică la dezbatere candidaților care au intrat în turul doi al alegerilor prezidențiale. Dezbaterea propusă ar urma să aibă loc vineri, 22 noiembrie 2019, începând cu ora 19.00, în Aula Magna a Facultății de Drept din București.

Înainte de alegeri, pe 6 noiembrie, Europa FM i-a invitat public pe Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna, Mircea Diaconu, Theodor Paleologu și Kelemen Hunor să participe la o dezbatere electorală. Dintre aceștia, au răspuns invitației doar Dan Barna, Kelemen Hunor și Theodor Paleologu.

Și profesorii i-au provocat pe Klaus Iohannis și Viorica Dancila la o dezbatere electorală înaintea turului doi. Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași vrea ca dezbaterea să aibă loc la Palatul Culturii, pe teme precum educația, sănătatea, justiția, infrastructura și politica externă, care să fie moderată de un profesor și de un medic.