Cosmin Necula, primarul Bacăului: ”Multor pesediști le-a fost rușine să tragă pentru Dăncilă”

0
659
7272805525065424627704596172162651993407488o 1024x684

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, a declarat că multor membri ai PSD ”le-a fost ruşine să tragă” în campania electorală pentru Viorica Dăncilă, arată Agerpres. PSD i-a retras în septembrie sprijinul politic lui Cosmin Necula, după ce acesta a criticat Guvernul Dăncilă.

Cosmin Necula a spus că ”odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a terminat o campanie electorală care pare că nu a
existat”.

COSMIN NECULA: O campanie în care Iohannis era deja câştigător, cu mulţi psd-işti cărora le-a fost ruşine să tragă pentru Dăncilă, cu Barna care s-a făcut de râs lamentabil şi cu un scor neaşteptat de bun pentru Mircea Diaconu.

Primarul Bacăului a mai declarat că PSD ”a obținut cel mai mic scor din istorie” și se întreabă cui ajută faptul că Viorica Dăncilă este președintele partidului.

”A fost prima campanie la prezidenţiale în care PSD s-a chinuit să-şi aducă propriul candidat în turul doi şi a obţinut cel mai mic scor din istorie. Nu poţi să fii mulţumit cu aşa ceva niciodată!

Să vrei să fii măcar pe locul 2 ca să te salvezi. Mă întreb la ce bun să fie Dăncilă preşedinte PSD în continuare? Pe cine oare o ajuta?”, a scris Cosmin Necula luni pe pagina lui de Facebook.

În opinia acestuia, în turul 2, cu o competiţie ”fără miză” între Iohannis şi Dăncilă, este posibil să fie o prezenţă foarte scăzută la vot.

Exclus din PSD după ce a criticat Guvernul Dăncilă

În ultima săptămână de campanie electorală, primarul municipiului Bacău a anunţat că îl susţine pe Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Bacău cu 36,6%.

Pe poziţia a doua s-a clasat Viorica Dăncilă, cu 25,4%.

Locul al treilea este ocupat de Dan Barna, votat de 12,9% din alegători, în timp ce Mircea Diaconu se află pe poziţia a patra, cu 9,85%.

Prezenţa la vot în judeţul Bacău a fost de 41,78%.

Comitetul Executiv municipal al PSD Bacău a decis, pe 29 septembrie, dizolvarea biroului politic local de conducere şi retragerea sprijinului politic pentru primarul Cosmin Necula după ce acesta a adus o serie de critici Guvernului Dăncilă cu privire la alocarea fondurilor către
administraţia locală.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, deputatul Lucian Şova a fost numit preşedinte interimar al filialei iar deputatul Costel Dunava – preşedinte executiv.