Costurile pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva au crescut cu peste 200 de milioane de euro. Ludovic Orban: „Este ceva de noaptea minții”

0
280
Autostrada Lugoj Deva 1024x575

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că soluția tehnică trebuie schimbată pentru porțiunea de nouă kilometri a lotului 2 al autostrăzii Lugoj-Deva. Asta implică o creștere a costurilor de construcție cu 120 de milioane de euro, transmite Mediafax.

Orban a explicat că, pentru lotul 2 de pe tronsonul Lugoj-Deva, s-a aprobat inițial „o documentaţie tehnică economică pe care a existat aviz de mediu, nu a existat niciun fel de problemă”.

„S-a făcut proiectul, s-a licitat, s-a semnat contractul cu constructorul, au început lucrările, s-au făcut o parte, după care ne-am trezit….de la urşi se trage, nu? S-a descoperit că sunt nişte urşi acolo. Trebuie să schimbăm soluţia tehnică, iar pe cei 9 km care se pare că sunt tranzitaţi de urşi în mod special, pe ceilalţi 14 km nu ştiu de ce nu erau”, a afirmat Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Balș, județul Olt, conform Mediafax.

Numai pe zona aia se plimbă urşii. Asta înseamnă o creştere a costurilor lucrării cu vreo 250 de milioane de euro. Este ceva de noaptea minţii!

Ludovic Orban, premier:

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a precizat că, inițial, finanțarea pentru cei 28 de kilometri ai tronsonului 2 din autostrada Lugoj-Deva era de 130 de milioane de euro.

„Acel lot de 28 de km al autostrăzii Lugoj-Deva a fost licitat, a demarat construcţia şi s-au trezit, după ce au semnat un contract undeva la 130 de milioane de euro, cu urşii. Acolo va trebui să finalizăm documentaţia şi să scoatem la licitaţie acel obiectiv strict pe componenta celor 9 km”, a explicat Bode, conform sursei citate.

Cât despre soluția pentru a evita urșii din zona respectivă, Orban a afirmat că acest lucru poate fi realizat „prin realizarea documentaţiei tehnico-economice care să prevadă toate situaţiile, inclusiv aceasta”.

Potrivit sursei citate, premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au fost prezenți la Balș, la înmânarea ordinelor de începere a lucrărilor drumului expres Craiova – Piteşti, tronson 2, km 17+700 – km 57+550.

Pe 6 noiembrie, Lucian Bode, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a precizat că este posibil ca lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva să fie dat în trafic anul acesta, însă cu limite de viteză și de tonaj.