CTP, despre conferința susținută de Klaus Iohannis: „A dorit să dea o impresie de umanitate, ăsta a fost principalul lui scop”

0
1363
Cristian Tudor Popescu Inquamphotosbogdan Ioanbuda 1024x683

Cristian Tudor Popescu a analizat conferința de presă ținută de președintele Klaus Iohannis, miercuri seară, și a spus că șeful statului s-a schimbat de la preluarea mandatului, în 2014.

Klaus Iohannis a susținut miercuri o conferință de presă. Cristian Tudor Popescu a făcut, pentru digi24.ro, o analiză a celor întâmplate la conferința de presă, afirmând că a fost o „dezbatere utilă”.

„A fost o dezbatere utilă. O întâlnire cu alegătorii la televizor, cu jurnaliștii ca întrebători. Utilă, edificatoare pentru alegători. Eu nu l-am mai văzut pe președinte de mult vorbind liber. N-am înțeles întrebarea ușor stupidă dacă n-are o cască în ureche. Cum să ai o cască prin care să ți se spună când vorbești liber și răspunzi la întrebări pe care nu le cunoști dinainte. E imposibil așa ceva. Nu se poate așa ceva. Aici președintele a reacționat spontan, excelent, arătându-și urechea dreaptă, urechea stângă, apoi creștetul capului, aici este casca. Nu s-a arătat indignat. A găsit răspunsul perfect”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a afirmat că președintele Klaus Iohannis s-a schimbat mult față de anul 2014:

„S-a schimbat președintele Iohannis mult față de 2014, când am avut o grămadă de lucruri să-i reproșez. A progresat foarte mult”.

„Domnul Iohannis a dorit în primul rând în această conferință să dea o impresie de umanitate, ăsta a fost principalul lui scop. De aceea a zâmbit, mai mult decât de obicei. De aceea a dat niște răspunsuri care diferă de stilul cu care ne-a obșnuit și care i-a adus porecla de Robocop. A dat niște răspunsuri foarte bine articulate, majoritatea, nu toate, a avut și momente dificile, dar tocmai asta dă veridicitate acestei întâlniri. A reușit să modifice puțin imaginea despre el, a răspuns în multe situații ca un om”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.