Cum poţi slăbi până la 5 kilograme în doar câteva zile. Ela Crăciun: „Am început prin a consuma doar lichide”

0
372

Îţi doreşti să slăbeşti rapid şi cauţi o dietă potrivită, care să nu-ţi afecteze sănătatea? Jurnalista şi bloggerita Ela Crăciun a povestit cum a reuşit prin detox să dea jos peste 5 kilograme, strânse de la mesele de sărbători.

Vedeta a spus că a apelat la ajutorul unui specialist, pentru a fi sigură că nu îşi suprasolicită organismul. Astfel, a început dieta sa pe bază de lichide, smoothie-uri şi supe.

“Nu am crezut vreodată că voi reuşi să ţin un program de detox mai mult de o zi, însă iată-mă deja la aproape două săptămâni. Am început prin a consuma doar lichide, la interval fix de timp pe parcursul zilei.

Şase băuturi pe zi, pe bază de fructe, legume, proteine de origine vegetală şi animală, sucuri, smoothie-uri şi supe. Secretul stă în combinaţiile pe care le faci, în funcţie de nivelul de hormoni, de aceea este extrem de important ca planul să fie făcut de un specialist, şi nu după ureche.

Ela Crăciun

Organismul va primi exact ceea ce are nevoie pe parcursul zilei, şi nu va fi agresat. Dacă nu vei mânca corect, pancreasul va suferi un şoc, iar efortul este în zadar. Retenţia de apă este, de obicei, eliminată în prima zi, astfel că vei observa o remodelare corporală vizibilă. Restul, pe parcus, vor fi grăsimile”, a povestit jurnalista, mamă a trei copii.

Citeste si :  Dietă de slăbit. 5 cele mai ușoare, rapide și ieftine diete de slăbit

Ela Crăciun recomandă consultarea unui specialist pentru a obţine rezultate optime

Ela Crăciun

„După această perioadă, a urmat dieta personalizată, când am revenit la mâncarea solidă, însă treptat aşa cum este diversificarea la bebeluşi. Dieta a fost decisă de specialist în funcţie de obiectivul meu, de istoricul alimentar, de preferinţele culinare. Această dietă personalizată anulează frustrările, restricţiile exagerate sau înfometarea. Trebuie doar să învăţăm să mâncăm organizat şi sănătos”, declară Ela Crăciun.

Ce conţin sucurile pentru detoxifiere

Potrivit Vdtonline.com, în toată această perioadă de detox, Ela Crăciun a consumat sucuri, smoothie-uri şi supe realizate din măr, ananas, ţelină, ardei roşu, castravete, lapte de cocos, portocală, conopidă, pere, ananas, gulie, banane, broccoli, ghimbir, kiwi, lămâie, apio, chia, morcov, pătrunjel, dovlecel, mărar, seminţe de cânepă, seminţe de mac.

Ela Crăciun

“În cele lapte zile, pe parcursul săptămânii, am împărţit mesele astfel: ora 8 dimineaşa, un smoothie, ora 10 – un suc, or 12 – o supă, ora 14 – un suc, ora 17 – un smoothie, ora 20 – un suc.

În primele două zile mi-a fost cel mai dificil să mă obişnuiesc, însă m-am adaptat până la urmă surprinzător de repede. După o săptămână am început dieta cu produse solide: salate, legume sote, carne slabă şi fructe de mare. Totul, proporţionat de nutriţionist, pentru ca tranziţia să se facă într-un mod cât mai plăcut”, explică Ela Crăciun.

Citeste si :  Nelu Tătaru a spus când nu va mai fi necesar purtatul măștii: „Atunci vom ajunge la o viață cvasi-normală”