Cum să slăbeşti cu dieta Weight Watchers

0
550
Cum S Sl Be Ti Cu Dieta Weight Watchers
Cum să slăbeşti cu dieta Weight Watchers

Cum să slăbeşti cu dieta Weight Watchers, Vrei să mai dai jos din kilograme, dar când te gândești la o dietă îți vine automat în minte că vei  mânca mai puțin și mai rar?

Un regim de slăbire nu trebuie perceput întotdeauna ca pe o pedeapsă. Weight Watchers este un program de slăbire care funcționează încă din anii ’60. Pentru că respectă niște principii culinare echilibrate, care duc la pierderea în greutate fără prea mult efort și fără să renunți la multe dintre alimentele tale preferate.

Practic, poți mânca aproape tot cu condiția să ții cont de punctele pe care le are fiecare produs în parte. Și dacă de mic(ă) ți-au plăcut cifrele, înseamnă că pentru tine dieta Weight Watchers o să fie un joc delicios.

Alimente verzi au cele mai puține puncte
Și de aceea le poți consuma la discreție. Dieta concepută după regulile Weight Watchers este împărțită în trei mari categorii de alimente, în funcție de conținutul lor de puncte. Astfel, cele care sunt colorate în verde, precum sunt legumele și fructele, au mai puțin calorii și, deci, au mai puțin puncte. Urmează alimentele portocalii (carnea, peștele, dar și lactatele intră în această categorie), care au un conținut caloric moderat. Cea de-a treia categorie este reprezentată de alimentele roșii (ciocolată, mezeluri), care sunt foarte bogate în calorii.

Cum se tine dieta

Există un tabel cu numărul de puncte pentru fiecare produs, stabilit în funcție de conținutul caloric. Cum procedezi corect atunci când urmezi această dietă? Nimic mai simplu: verifici mereu câte puncte ai mâncat și câte mai ai voie să consumi.  Spre exemplu, o persoană care cântărește 70 de kilograme poate consuma 18 puncte.

Iată tabelul propus de Weight Watchers

1. Alimente verzi:
-vinete (1 buc) – 0 pct.
-fasole verde (100 g) – 0 pct.
-ciuperci, roșii, varză albă (100 g) – 0 pct.
-cartofi fierți – 2 pct.
-cartofi prăjiți (150 g) – 9,5 pct.
-fasole uscată (50 g) – 0,5 pct.
-mere, fructe de pădure, portocale, piersici (100 g) – 0 pct.
-banane (1 buc) – 1 pct.

2. Alimente portocalii:
-piept de pui afumat (20 g) – 0,5 pct.
-carne de vițel (125 g) – 2 pct.
-carne de porc (150 g) – 3 pct.
-pește prăjit (150 g) – 7 pct.
-păstrăv (300 g) – 6 pct.
-macrou proaspăt (90 g) – 4 pct.
-ton în suc propriu (30 g) – 1 pct.
-scrumbie afumată (100 g) – 6 pct.
-lapte degresat (250 ml) – 2 pct.
-ouă (1 buc) – 2 pct.
-iaurt cu fructe (330 ml) – 3 pct.

3. Alimente roșii:
-ciocolată – 3 pct.
-salam (100 g) – 3 pct.
-tiramisu (150 g) – 8 pct.
-înghețată cu fructe (125 g) – 8,5 pct.
-înghețată de ciocolată (125 g) – 3 pct.
-clătită (1 buc) – 4 pct.
-chips (20 g) – 2 pct.

Poți face o mulțime de combinații după placul tău, fătă să renunți la niciun aliment preferat. Trebuie doar să respecți numărul de puncte potrivit pentru corpul tău.
Ca să te bucuri mai repede de rezultate, este indicat să faci și puțină mișcare zilnic și să bei cel puțin 2 l de apă în fiecare zi.