Cutremur în România, azi-noapte! Specialiștii sunt în alertă și anunță un seism major!

0
823
Cutremur N Rom Nia Azi Noapte Speciali Tii Sunt N Alert I Anun Un Seism Major

Încă un cutremur a avut loc în România. Seismul s-a petrecut la orele 00:59 și a avut magnitudinea de peste 3 grade pe scara Richter, fiind unul dinre cele mai mari din ultime perioadă de la noi din țară.

Cutremurul s-a produs în județul Buzău, la adâncimea de 137 de kilometri și a avut 3,1 grade. A fost localizat la 122 de kilometri de capitala României, 57 de kilometri de Sfântu-Gheorghe și 9 km de Gura Turghii, conform datelor furnizate de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.România a fost zguduită de la începutul anului și până acum de nu mai puțin de 73 de cutremure cu magnitudinea curpinsă între 2,5 și 3,5 grad pe scara Richter. Alte opt au depășit pragul de 3,5 grade. Cel mai puternic seism din ultimii ani a fost cel din data de 24 octombrie 2018, care a măsurat 5,8 garde și a fost simțit de mulți dintre români.

Gheorghe Mărmureanu

Specialiștii sunt în alertă și anunță un seism major

Gheorghe Mărmureanu a anunțat în urmă cu ceva timp că un cutremur major se va produce în România.

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat el despre un viitor seism.

El spune ca seismul ar putea avea până la 8 grade, fiind asemănător celui din anul 1802.„Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 – 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc„, a mai declarat Gheorghe Mărmureanu.