Maria Butaciu
Maria Butaciu

Maria Butaciu a pierdut luni bătălia cu moartea, deşi colegii ei de scenă s-au rugat neîncetat ca ea să treacă peste această cumpănă. Doctorii au făcut tot posibilul să o salveze. Celebra solistă de muzică populară va fi înmormântată astăzi, la Cimitirul „Ghencea Militar”.

Maria Butaciu a murit la 78 de ani după o îndelungă suferinţă. Interpreta fusese internată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, în urma unui accident vascular, iar fiica acesteia i-a fost în permanenţă alături. În urmă cu câteva zile, artista îşi mai revenise, chiar a deschis ochii, însă luni, inima Mariei Butaciu a cedat. Cea care a dat viaţă celebrelor melodii „Bade, pălărie nouă”, „Firule, măi, fir de iarbă” sau „M-am suit în Dealul Clujului”, ne-a părăsit după aproape două luni de comă.

Fuego şi-a exprimat regretul: „Cu tristeţe, am aflat acum de la Mioara Velicu, îndurerată, că a plecat buna noastră prietenă, marea artistă, Maria Butaciu! Se-ntâmplă să mă copleşească amintiri, clipe frumoase petrecute împreună, turnee, emisiuni şi nenumărate momente ce m-au marcat! A fost un om bun, cald, vesel, plin de viaţă şi înţelepciune! Ne-a bucurat pe toţi cu învăţăturile sale, iar mie mi-a fost model, exemplu de conduită! Artiştii cumva nu mai sunt ai noştri, sunt ai publicului, şi cred că publicul trebuie să şi-o amintească veşnic, demnă, autentică, mândră, o pagină importantă a folclorului românesc! Acum, de Centenar, la 100 de ani de la Unire, Maria Butaciu şi-a lăsat vălul, şi-a aşezat pălăria simbolică peste România Mare, care o iubeşte ca pe-o nestemată! Rămas bun, prietenă dragă, mare doamnă a României!”, a scris Fuego pe Facebook.

Loading...