Dacă ai semnul acesta pe unghie trebuie să mergi urgent la medic

0
1510
20882176 10155550122683798 7619997689214219268 N

O manichiuristă a decis să tragă un semnal de alarmă după diagnosticul unei cliente.

Probabil că foarte puține persoane se gândesc să-și verifice unghiile pentru semne de cancer, dar o manichiuristă a descoperit că această boală necruțătoare se poate naște și pe unghii.

Jean Skinner a scris pe Facebook despre o clientă care s-a prezentat la salon cu o dungă neagră pe unghie și a cerut o manichiură cu lac negru. Celelalte manichiuriste și-au dat cu părerea și i-au spus că dunga neagră ar arăta o lipsă de calciu sau că ar fi un semn ereditar.

Jean și-a dat repede seama că este vorba de un melanom (cancer de piele) și nu a vrut să o sperie pe femeie, dar a sfătuit-o să meargă de urgență la medic.

Mai târziu a fost sunată de clientă care i-a confirmat faptul că era vorba de o formă agresivă de melanom care se împrăștiase deja în sistemul ei limfatic. Prognosticul nu era unul bun.

Skinner atrage atenția tuturor să fie atenți la schimbările ce au loc pe unghii. De cele mai multe ori nu sunt schimbări ce ne afectează sănătatea, dar sunt cazuri în care pot fi semne de boală gravă.

Un alt utilizator de Facebook, Lauren Ann a avut o experiență similară. Anul trecut a postat o poză cu unghia prietenei sale ce prezenta o dungă asemănătoare cu cea prezentată de Jean Skinner.