Viorica Dăncilă a confirmat, joi seara, că scrisoarea trimisă de ministrul Tudorel Toader publicației Financial Times exprimă punctul de vedere al Guvernului și spune că este de acord cu ceea ce scrie acolo.

„Sunt întru totul de acord cu ce a spus Tudorel Toader. Nu are nimeni ceva personal cu doamna Kovesi. Atâta timp cât asupra unei persoane, indiferent care este, planează anumite acuzaţii, ele trebuie lămurite. De aceea ministrul Justiţiei a avut acea reţinere. De aceea nu am propus, Guvernul nu a susţinut”, a declarat Dăncilă, joi seara la România TV.

Premierul a mai spus că guvernul nu a încercat să-i o încurce pe Kovesi să obțină funcția. „Este adevărat. Regulile privind procedura de selecţie a procurorului european trebuie respectată de toate statele membre (…) Noi nu am spus susţineţi sau nu pe cineva. Mai mult în COREPER pentru faptul că România are un român printre candidaţi, toată procedura va fi condusă de Finlanda. Încă o dată se încearcă prin dezinformare să se creeze o imagine negativă şi nu e corect pentru că informaţiile sunt preluate de alte 27 de state membre, România deţinând Preşedinţia rotativă”, a mai decalarat Viorica Dăncilă.

Citeste si  Horoscop 14 mai 2019. E o plăcere să descoperi în jurul tău oameni care privesc spre viitor cu acelaşi optimism

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis o scrisoare către publicația Financial Times, noaptea trecută, prin intermediul căreia explică de ce Laura Codruța Kovesi nu ar trebui numită șef al noului Parchet European. Ediția online a Financial Times a publicat astăzi scrisoarea lui Tudorel Toader.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat joi că scrisoarea transmisă publicației Financial Times în care arată că Laura Codruța Kovesi nu ar trebui numită în funcția de procuror european a fost trimisă în numele Guvernului. „Este o scrisoare oficială, redactată și trimisă în numele Guvernului României”, a răspuns Tudorel Toader

Sub titlul „Coerciţia în campania anticorupţie din România”, Tudorel Toader prezintă motivele pentru care nu crede că fosta şefă DNA este potrivită pentru postul de procuror-şef european.

„Nu am nimic personal împotriva Laurei Codruţa Kovesi, unul dintre cei trei candidaţi la postul de procuror-şef în nou creatul Birou al Procurorului European. Dar, din toate dovezile pe care le-am văzut, de la judecători, procurori şi alte surse credibile, ea nu ar trebui numită în această funcție importanţă. Doamna Kovesi nu a fost revocată pentru că DNA ancheta politicieni corupți, ci pentru că Direcția Națională Anticorupție a încălcat legea, o spune Curtea Constituțională a României”, a scris Tudorel Toader, despre Laura Codruța Kovesi.

Citeste si  Jason Mommoa, obsedat de soția sa de la vârsta de 8 ani
Loading...