De ce nu vrea Klaus Iohannis dezbatere cu Viorica Dăncilă. Explicațiile președintelui, date pe Facebook

0
512
Colaj Iahannis Dancila 2 1024x683

Președintele Klaus Iohannis a respins ferm o eventuală dezbatere cu Viorica Dăncilă în al doilea tur al alegerilor prezidențiale deoarece „nu poate exista nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile”.

Într-o postare pe Facebook, Klaus Iohannis a precizat că va dialoga „direct în perioada următoare cu cetățenii, cu jurnaliștii, cu societatea civilă, voi continua să merg prin țară, să mă întâlnesc cu oamenii și voi explica tuturor care este proiectul meu”.

Președintele a menționat care este motivul pentru care nu vrea să participe la o dezbatere cu Viorica Dăncilă.

KLAUS IOHANNIS, PREȘEDINTELE ROMÂNIEI : Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori.

„Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!”, a scris Klaus Iohannis.

Surse din informate din mediul politic susțin, însă, că președintele Klaus Iohannis poate folosi refuzul dezbaterii ca să crească interesul, dar e posibil să accepte dialogul.

Orban: „Dacă vrea doamna Dăncilă să facă dezbateri cu cineva să facă cu mine”

Premierul Ludovic Orban a declarat, după şedinţa conducerii PNL, despre refuzul unei dezbateri Klaus Iohannis-Viorica Dăncilă, că preşedintele este în dialog permanent cu cetăţenii români şi cu societatea. Șeful executivului i-a sugerat Vioricăi Dăncilă că, dacă o vrea o dezbatere, să o facă cu el pentru a discuta despre „dezastrul lăsat” în calitate de prim-ministru demis.

„Cred că în campanie preşedintele şi candidatul la Preşedinţie, Klaus Iohannis, comunică în mod constant cu cetăţenii. (…) Viziunea, proiectele, soluţiile preşedintelui Iohannis trebuie cunoscute de cetăţenii români pentru ca aceştia să voteze în deplină cunoştinţă de cauză. Dacă vrea doamna Dăncilă să facă dezbateri cu cineva să facă cu mine, să vorbim despre dezastrul pe care l-a lăsat în calitate de premier demis”, a declarat Orban, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Întrebat dacă nu este vorba de o dovadă de inconsecvenţă în ceea ce priveşte propriul mesaj din partea lui Klaus Iohannis, după ce în 2014 îi cerea lui Victor Ponta să iasă într-o condfruntare electorală, Orban a răspuns: ”Este o dovadă de consecvenţă, de susţinere a intereselor cetăţenilor români şi de dialog permanent cu cetăţenii români”.

Dragi români,Împreună am reușit să ținem piept PSD, partidul care a asaltat toate instituțiile statului. Și doar…

Publicată de Klaus Iohannis pe Marţi, 12 noiembrie 2019