De unde cumparam peste de Paste? Avertismentul venit de la ANPC

0
626
Salmon 518032 1920

De Sarbatorile Pascale multi romani cumpara peste. ANPC sfatuieste consumatorii sa achizitioneze peste si produse din peste din locuri autorizate si sa ceara bonul de casa.

Paul Anghel, directorul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, sfatuieste sa nu se cumpere peste si produse din peste din locuri neautorizate , intrucat comerciantii respectivi nu au posibilitatea sa asigure conditii optime de transport, depozitare si comercializare si nu pot elibera bon fiscal.

„Riscati sa achizitionati un produs neconform sau chiar nesigur care poate sa va afecteze sanatatea”, a spus Paul Anghel.

Protectia consumatorului recomanda atentie in ce priveste aspectul exterior al produsului si urmarirea modului de etichetare: „Nu achizitionati produse cu suprafata mazgalita, lipicioasa, deshidratata, cu pete de mucegai, produse cu miros si culoare modificate, aspect de vechi. Refuzati sa cumparati peste si produse din peste pentru care aveti indoieli privind gradul de prospetime, calitatea si modul de informare prin etichetare. (…) Refuzati sa cumparati peste si produse din peste preambalate pe ale caror etichete nu este inscrisa data durabilitatii minimale/ data limita de consum sau daca aceasta este modificata sau depasita. La cumpararea pestelui si produselor din peste solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care, in mod justificat, doriti sa reclamati calitatea produsului”, a spus directorul ANPC, Paul Anghel.