Conducerea Metrorex a anunţat că mecanicii trenurilor de metrou au fost reinstruiţi pentru acordarea de atenţie suplimentară la intrarea la peroanele staţiilor şi luarea tuturor măsurilor pentru frânarea din timp a trenurilor în caz de urgenţă, drept urmare a incidentului de la metrou în urma căruia o tânără a fost împinsă în faţa trenului de o altă femeie.

O femeie a sesizat poliţia vineri, reclamând faptul că a fost ameninţată de o altă femeie în staţia de metrou Unirii. La mai putin de o oră de la apelul primit la numărul de urgenţă 112, suspecta a fost depistată în apropierea staţiei de metrou Pipera, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

„Astăzi, 15 decembrie 2017, în jurul orei 10:00 un agent al Poliţiei Metrou a avizat Dispeceratul Central Metrorex referitor la faptul că a fost primită o sesizare de agresiune: la Poliţia Metrou s-a prezentat o femeie care a sesizat faptul că a fost agresată de o necunoscută la staţia Piaţa Unirii 1.

Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, Metrorex în colaborare cu Poliţia Metrou recomandă tuturor călătorilor păstrarea distanţei faţă de marginea peronului, marcată cu o linie de siguranţă. În acest sens se transmit anunţuri mai dese prin instalaţiile de sonorizare din staţiile de metrou. De asemenea, mecanicii trenurilor de metrou au fost reinstruiţi pentru acordarea de atenţie suplimentară la intrarea la peroanele staţiilor şi luarea tuturor măsurilor pentru frânarea din timp a trenurilor în caz de urgenţă.

Recomandarea Metrorex pentru situaţii de urgenţă să fie apelat numărul naţional de urgenţă 112”, se arată în comunicatul Metrorex.

Loading...