Deținutul Liviu Dragnea nu ar avea parte de un tratament special la Penitenciarul Rahova, susține președintele sindicaliștilor din penitenciare, dar a fost cazat singur în celulă pe perioada de caractină, respectându-se dispozițiile exprese ale legii. Mai exact, Dragnea este considerat un deținut vulnerabil. Până acum însă, deși au mai existat situații în penitenciare, nu sunt informații că Dragnea ar fi beneficiat de drepturi suplimentare, susține liderul FSANP.

Liviu Dragnea nu are parte de un tratament special la Penitenciarul Rahova, a declarat Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, potrivit realitatea.net.

Dragnea mănâncă la fel cum mănâncă ceilalți deținuți, are drept la pachet și poate să facă cumpărături de la magazinul penitenciarului.

„Meniul deținutului Liviu Dragnea nu este diferit de cel al celorlalți deținuți. Administrația penitenciarului oferă aceleași tipuri de meniuri pentru diversele categorii de deținuți, acestea fiind diferențiate pe criterii ce țin de eventuale afecțiuni medicale și de opțiuni religioase.

Citeste si :  Umilinta pentru Liviu Dragnea in inchisoare! Ce a ajuns sa faca pentru a iesi mai repede din puscarie

În plus, toți deținuții pot primi pachete cu alimente de la familie și pot efectua cumpărături (alimente, fructe, legume, băuturi răcoritoare și țigări) de la magazinul penitenciarului, în limita a 3/4 din salariul minim brut pe economie.

Avem informații că deținutul Liviu Dragnea ar fi cazat singur în cameră, deși practica în ceea ce-i privește pe ceilalți deținuți aflați în carantină este aceea că aceștia sunt cazați la comun cu alți deținuți, respectându-se criteriile de separațiune.

Liviu Dragnea este însă unul dintre deținuții considerați a fi vulnerabili (art. 34 alin. 1, lit. h din HG 157/2016), pentru aceste motive fiind posibilă, legal, cazarea separată a acestuia.

În ceea ce privește drepturile și obligațiile, însă, deținutului Liviu Dragnea i se aplică aceleași reguli ca și celorlalți deținuți, beneficiază de aceleași dotări în camera de deținere pe care le pot avea alți deținuți și are acces la aceleași tipuri de activități în penitenciar.

Este adevărat însă că, în istoria recentă, unii deținuți din aceasta categorie au beneficiat de drepturi suplimentare, si sunt rapoarte ale Ministerului Justiției care constată aceste situații, însă, în ceea ce-l privește pe deținutul Liviu Dragnea nu avem informații că ar beneficia de tratament special”, a declarat Sorin Dumitrașcu, potrivit sursei citate.

Citeste si :  Umilinta pentru Liviu Dragnea in inchisoare! Ce a ajuns sa faca pentru a iesi mai repede din puscarie

Singura persoană care l-a vizitat pe Liviu Dragnea în penitenciar în aceste două zile este avocata acestuia, Flavia Teodosiu. Logodnica lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, este așteptată și ea la vorbitor.

Loading...