Viorica Dancila Temeri Dupa Ce A Ajuns In Turul Ii

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la președinție, a făcut o mișcare surpriză după ce contracandidatul său, președintele Klaus Iohannis a refuzat să o primească la dezbaterea electorală de marți seara.

LIVE. Viorica Dăncilă, dezbatere cu jurnaliștii

„Nu am avut dialog cu Klaus Iohannis, când am preluat mandatul am crezut în consens, am crezut în dialog. Nu este normal ca Președintele să fie dușmanul Legislativului, al Executivului, au fost legi pe care le-a respins, așteptate de români, legi privind pensii, salarii”.

L-ați grația pe Liviu Dragnea?

Viorica Dăncilă: „Nu voi grația pe nimeni acuzat de corupție, fapte cu violență, trafic de persoane, viol. Am venit cu o propunere de înăsprire a acestor pedepse. Aș face acest lucru pentru o mamă care a furat o pâine pentru fiul ei”

„Nu am călătorit cu autobuzul, datorită funcției de prim-ministru, dar cu metroul am călătorit” – Viorica Dăncilă a răspuns la o întrebare dacă știe cât costă un bilet de autobuz.

„Nu am nici un prompter, cobor în mijlocul dumneavoastră. Ar fi o lipsă de respect să apelez la astfel de practici. Nu am cască, nu am făcut așa ceva și nu voi face” -Viorica Dăncilă a negat că răspunsurile sale ar fi sugerate de altcineva

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a refuzat să răspundă la o întrebare în limba engleză. „Haideți să nu ducem discuția în derizoriu. Angela Merkel vorbește la întâlnirile oficiale în limba germană. Credeți-mă că aș fi putut să răspund și în limba engleză, avem o dezbatere și pentru românii care nu știu limba engleză”

„Nu vii cu o șapcă și trei poze și crezi că ți-ai încheiat misiunea”- Viorica Dăncilă s-a referit la întâlnirea lui Klaus Iohannis cu președintele SUA, Donald Trump

Viorica Dăncilă, candidatul PSD, organizează propria întâlnire cu presa, cu o oră înaintea dezbaterii lui Klaus Iohannis, candidatul PNL

Publicată de Libertatea pe Marţi, 19 noiembrie 2019

„Până acum domnul Iohanis a cerut o confruntare cu Ponta în 2014, avea un contracandidat bărbat. Sunt singura femeie care a intrat în turul doi, dacă cu un candidat bărbat a acceptat confruntarea de ce nu a acceptat cu o femeie. Consider că este laș domnul Iohannis, nu mă consider discriminată”

Viorica Dăncilă a continuat atacul la președintele Iohannis, întrebată despre problemele penale ale lui Liviu Dragnea în calitate de fost președinte al PSD

„Cum vedeți un președinte care are atâtea dosare penale, care se judecă cu bătrânii pentru o casă? Liviu Dragnea a plătit pentru ce a făcut, dar cum plătește Klaus Iohannis pentru că a călcat în picioare Constituția, separarea puterilor în stat, vrea puterea absolută în România, vrea să conducă totul în această țară?”

Ordonanța 13 a fost declarată constituțională. Acum cred că nu este oportună, a fost și un referendum în care s-a stabilit că Guvernul nu are dreptul să dea ordonanțe de urgență

Viorica Dăncilă a răspuns la o întrebare despre angajarea fiului său la Curtea de Conturi

„Nu eu l-am angajat pe fiul meu la Curtea de Conturi, a fost angajat înainte să fiu premier. Haideți să nu mai legăm activitatea copiilor de părinți. Fiul meu a fost atacat foarte mult, a fost vina lui și că a fost adoptat, trebuia să-l las acolo. El nu iese în public. De multe ori mi-a spus că pentru el nu este un lucru foarte bun că mama lui este premier, că este izolat și nu poate face lucrurile pe care alți tineri le fac”

Viorica Dăncilă a cerut votul românilor din diaspora

„Atât timp cât am fost premier am luat măsuri bune în România, am crescut salarii, pensii, am alocat fonduri pentru comunitățile locale pentru a avea condiții în România la fel ca în statele europene. Românii din dispora merită un președinte care nu va accepta niciodată austeritatea în Româmnia, pentriu că asta i-a făcut să plece. Asta trebuie să știe tinerii.”

„Care considerați că e mai nociv, Băsescu sau Iohannis?” – a răspuns Viorica Dăncilă cu o întrebare la o altă întrebare a unui jurnalist despre Liviu Dragnea.

„Noi ne asumăm fiecare lider al acestui partid și cu cele bune și cu cele rele. Luăm lucrurile bune. Liviu Dragnea a avut și lucruri bune și rele, să nu uităm programul de guvernare și câștigarea alegerilor din 2016, acest lucru a adus unitate în partid”.

  • Dați dovadă de curaj, fiți un om de stat și haideți să avem o dezbatere în fața românilor, cu toți românii, nu cu jurnaliștii selectați
  • De unde știu cei de lângă dumneavoastră că trebuie să mă pregătesc pentru o dezbatere cu procurorii? Aceasta este justiția independentă, am văzut că ați intervenit brutal în justiție, ați cerut schimbarea procurorului șef DIICOT, desființarea Secției Speciale. Ce ați făcut atunci când ați văzut că în România există abuzuri? Poate ne răspundeți acum
  • De fiecare dată Iohannis a ieșit cu un discurs extremist și antieuropean a spus că PSD trebuie să dispară, primarii PSD trebuie să dispară. Cum explicați protocolul cu Adrian Năstase din 2002-2004, cum explicați că în 2009 ati fi vrut să fiți prim ministru din partea PSD. Să înțelegem că avantajul personal e mai important?
  • De ce vă este frică să renunțați la imunitate, nu cumva dosarele penale sau problemele cu justiția vă sperie, domnule Iohannis?
  • Este mult de vorbit despre un președinte dictator care vrea să acumuleze puterea statului român, despre un președinte care nu a dat niciodată un interviu, a vorbit cu aroganță, refuzând o dezbatere, un președinte cu o abordare extremistă, care nu înțelege că nu e un președinte de partid ci al tuturor românilor, care nu înțelege că nu trebuie să jignească ci trebuie să vină cu soluții. Chiar dacă domnul Iohannis nu dorește o dezbatere, aș vrea ca prin intermediul presei la așa zisa dezbatere, Iohannis să răspundă la o serie de întrebări. Una din întrebări se referă la activitatea lui, de ce nu ați făcut nimic domnule Iohannis în cei cinci ani de mandat? Cum v-ați simțit să primiți în fiecare lună salariul, fără să faceți nimic pentru români?
  • Iohannis nu a avut nici o deplasare pentru românii din diaspora. Nu s-a întâlnit cu ei, nu a vorbit despre venirea lor, ce să facă în calitate de președinte ca ei să se întoarcă acasă.
  • Iohannis a blocat un ajutor de stat de 30 de milioane de euro pentru fermieri, în agricultură
  • Klaus Iohannis, in domeniul sănătății a afectat programul de rezidențiat, a blocat Guvernul, ministerul Educației
  • Singurul lucru făcut de Iohannis a fost de a-și bloca postul de profesor. PSD a făcut reformă în educație
  • Președintele României nu a făcut decât să dezinformeze, s-a opus constant creșterii salariilor și a pensiilor și a dezinformat cu cinsm și le-a spus pensionarilor că nu sunt bani pentru creșterea pensiilor

UPDATE ora 18.00 Discursul Vioricăi Dăncilă a început cu enumerarea realizărilor Guvernului PSD și atacuri la Klaus Iohannis.

„ Avem această responsabilitate faţă de cetăţeni să venim cu un raport şi propria viziune despre următorii 5 ani. Cu toate că văd că nu vrea confruntarea, văd un om laş şi arogant, îmi fac datoria şi vin la bilanţ. E un preşedinte dictator, vrea să acumuleze toată puterea în statul român, nu a avut un dialog deschis cu presa. I-a privit pe români cu aroganţă, a refuzat dezbaterea cu toţi românii. E un preşedinte extremist, nu înţelege că preşedintele României nu este preşedintele unui partid politic.”

Pe modelul lui Klaus Iohannis, și Viorica Dăncilă organizează propria ei dezbatere, cu o oră mai devreme, adică de la ora 18, potrivit unui comunicat al PSD.

„Candidatul PSD la Președinția României, Viorica Dăncilă,
invită reprezentanții mass-media la un dialog deschis, astăzi, 19
noiembrie 2019, începând cu ora 18.00. Evenimentul este organizat
la Palatul Parlamentului, “Sala Spiru Haret”, nivel P. Accesul
este liber pentru toți reprezentanții mass-media desemnați de
către instituțiile pe care le reprezintă. Intrarea jurnaliştilor
se face pe baza legitimației de presă și a actului de identitate
la intrarea S2, începând cu ora 16.00” a comunicat staff-ul
partidului.