Dieta cu banane
Dieta cu banane, în care trebuie să incluzi şi coaja. Nutriţionist: "Se consumă fierte"

Bananele sunt fructele care oferă energie, un aport nutritiv esenţial pentru organism şi sunt recomandate a fi consumate la micul dejun.

Prietenoase cu silueta, bananele pot fi incluse cu succes în cure de slăbire, însă secretul succesului unei diete stă şi în consumul fructelor cu tot cu coajă. Cum?

Potrivit unui nutriţionist, dacă într-adevăr îţi doreşti să amplifici beneficiile pe care le oferă bananele, ar trebui să consumi şi coaja.

Nu, nu trebuie să mesteci coajă de banană

Nutriţionistul sugerează că poate fi gătită pentru că în acel moment, pereţii celulari se vor destrăma, iar astfel nutrienţii din coaja de banană vor putea fi mai uşor absorbiţi.

De asemenea, specialistul susţine că nuanţa pe care o are coaja de banană face diferenţa din punct de vedere nutriţional, mai scrie publicaţia citată.

Coaja de banană verde este bogată atât în aminoacizi, cât şi în triptofan, asociat cu somnul de calitate. O banană cu coajă galbenă conţine o proporţie mult mai mare de antioxidanţi, asociaţi cu efectele anti-cancer.

Însă, înainte de a te apuca să fierbi cojile de banană, ia în calcul faptul că nu există dovezi ştiinţifice care să justifice spusele nutriţionistului australian.