Dieta cu Orez SLĂBEŞTI 4 kg în 14 zile

0
503
Dieta Cu Orez Sl Be Ti 4 Kg N 14 Zile
Dieta cu Orez SLĂBEŞTI 4 kg în 14 zile

Contrar celor ştiute, orezul este unul dintre cele mai bune alimente recomandate de către nutriţionişti în dietele pentru slăbit. Cu ajutorul lui poţi pierde între 3 şi 4 kilograme, în funcţie de cât de riguros respecţi dieta, în doar două săptă-mâni.

OREZUL NU TE ÎNGRAŞĂ

Ca aliment, orezul este nutritiv şi uşor de digerat, iar pe deasupra nici nu îngraşă: 50 g de orez gătit dietetic conţine doar 62 de calorii, comparativ cu aceeaşi cantitate de cartofi, care îţi aduc un aport de 140 de calorii.

Datorită conţinutului bogat în amidon, zahăr şi alte vitamine, care pentru a fi digerate solicită acţiunea mai multor enzime digestive, orezul ajută la combaterea îngrăşării. Pentru această dietă se recomandă orezul integral, care este mult mai bun, deoarece atenuează senzaţia de foame pentru mai mult timp, însă în caz că nu găseşti în comerţ, poţi folosi şi orez alb.

Orezul integral reprezintă felul principal de mâncare în cultura orientală, fiind promotorul unei vieţi sănătoase. El ajută la echilibrarea şi dezintoxicarea organismului, datorită componentei de bază, albumina, care duce la eliminarea toxinelor şi a reţinerilor de lichide. Pe de altă parte, orezul integral este un aliment excelent şi pentru combaterea anumitor boli precum, stresul şi nervozitatea.

Medicii din Orient recomandă urmarea acestei diete pentru o perioadă de 15 zile, intervalul de timp necesar pentru ca organismul să se purifice de toate toxinele.

Atenţie! Acest regim îţi aduce un aport de 1200 calorii pe zi, dar trebuie să-l urmezi corect pentru a reuşi să scazi în greutate.

Cu două săptămâni înainte de a începe dieta propriu-zisă, ar fi bine să elimini din alimentaţie grăsimile, pâinea cu unt, precum şi alimentele prăjite în ulei. Este foarte probabil ca la începutul dietei să resimţi o stare de disconfort, din cauza procesului de detoxifiere a organismului. Treptat însă, aceste simptome vor dispărea şi vei observa că te vei simţi mult mai bine.

CUM PREPARI OREZUL

Fierbe 250 g de orez, fără sare însă, deoarece aceasta reţine apa în organism, ceea ce duce la acumularea grăsimii sub piele. Îl poţi condimenta totuşi cu puţin piper şi
verdeaţă (pătrunjel). Orezul se împarte în porţii egale şi se consumă pe parcursul unei zile, ori de câte ori ţi se face foame.

ZIUA 1

Mic-dejun: 250 ml lapte degresat cu 50 g cereale integrale, fără zahăr.
Gustare: un ou fiert tare.
Prânz: orez, preparat conform reţetei prezentate mai sus, cât să te saturi, cu o porţie de legume fierte, tot fără limită de măsură.
Cină: orez fără limită de măsură, 200 ml iaurt degresat.

ZIUA 2

Mic-dejun: 200 ml iaurt degresat cu 50 g de cereale integrale.
Gustare: 2 mere.
Prânz: orez la discreţie, 200 g
friptură de vită la grătar.
Cină: orez şi legume fierte la discreţie.

ZIUA 3

Mic-dejun: o portocală şi 2 ouă fierte.
Gustare: 200 ml iaurt degresat.
Prânz: orez la discreţie şi 200 g piept de pui fiert.
Cină: orez şi legume fierte la discreţie.

ZIUA 4

Mic-dejun: 250 ml lapte degresat cu 50 g cereale integrale, fără zahăr.
Gustare: un grepfrut.
Prânz: 100 g peşte la grătar şi orez cu legume fierte, la discreţie.
Cină: orez fără limită de măsură, 200 ml iaurt degresat.

ZIUA 5

Mic-dejun: 200 ml iaurt degresat cu 50 g de cereale integrale.
Gustare: 2 ouă fierte tari.
Prânz: 200 g friptură de vită la grătar şi orez la discreţie.
Cină: orez fără limită de măsură, 2 portocale.

ZIUA 6

Mic-dejun: 200 ml iaurt degresat şi 50 g cereale integrale.
Gustare: 2 morcovi.
Prânz: orez cu legume fierte la discreţie.
Cină: 100 g piept de pui
la grătar şi orez la discreţie.

ZIUA 7

Mic-dejun: o portocală şi 2 ouă fierte.
Gustare: 2 mere.
Prânz: orez la discreţie, 200 g peşte la grătar.
Cină: orez fără limită de măsură, 200 ml iaurt degresat.

De câte ori ţi se face foameîntre mese, poţi mânca orez! Nu uita că dieta mai poate fi repetată pentru încă o singură săptămână după care se face o pauză de cel puţin trei luni,
până la reluarea ei.

Sursa: onlymyhealth.com