Dieta Rina, cea mai populară dietă printre românce. Cum le-a schimbat viața

0
508
Dieta Rina Cea Mai Popular Diet Printre Rom Nce Cum Le A Schimbat Via A

Dieta Rina. Cea mai populară dietă printre românce. Le-a schimbat viața. Dieta Rina are milioane de adepți în toată lumea, ea reprezintă un mod de viață și multor femei le poate aduce kilograme în minus

Dieta Rina este una dintre puținele diete recomandate atât de medicii cardiologi cât și de nutriționiști, fiind o dietă ce impune o alimentație sănătoasă. Această dieta este una diversificată, ce durează 90 de zile. Ea promite să te scape de 10 kilograme dacă e urmată cu strictețe.

Dieta Rina a devenit una dintre cele mai populare diete în rândul femeilor din România, aducând rezultate extraordinare. Rina are milioane de adepți în toată lumea. Rina este mai degrabă un regim de viață sănătos, care respectă principii clare și te ajuta să slăbești eficient.

Dieta are 2 faze, Rina 1 și Rina 2. În prima fază, de trei luni, se realizează slăbirea. Următoarele trei luni sunt dedicate menținerii. În jumătate de an, un om motivat și ambițios își poate transforma viața total. Pe cântar va avea cel puțin 10 kilograme în minus.

Ce face ca această dietă să câștige mai mulți adepți e faptul că nu impune restricții. Ai voie să mănânci aproape orice, dar organizat. În primele trei luni de Rina 1 ai voie să consumi proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. Trebuie ținut cont de faptul că ordinea nu se poate schimba. Dacă trișezi, îți asumi acest lucru și continui cu ziua corectă.

Mesele în timpul dietei Rina

Micul dejun va fi același pe tot parcursul dietei. Acesta constă în fructe, indiferent de ce fructe alegi, la care se mai adaugă nuci, migdale, caju și semințe. Nu trebuie să uiți de importanța consumului de apă. Trebuie să bei cel puțin 2 litri de apă pe zi.

În ziua de proteine, specialiștii indică să nu combini cărnurile. Îți alegi o proteină, cum ar fi carne, ouă, brânză sau lactate. Dacă alegi carne, consumi un singur fel de carne, de exemplu pește. Trebuie să eviți să consumi și pui și pește în aceeași zi, spre exemplu.

În ceea ce privește legumele, este permis să mănânci oricâte dorești. Ce este important este faptul că cina trebuie să fie jumătate din porția de la prânz.

În ziua în care trebuie să consumi amidon, trebuie să alegi dintre orez, mazăre, fasole și cartofi la care poți adăuga salate din belșug.

Când vine ziua de carbohidrați, te poți bucura de orice face parte din această categorie. Poți să mănânci la prânz pizza de casă, turte, covrigi sau paste cu legume. La cină va trebui să incluzi dulciuri sau o gustare sărată de maximum 500 calorii în care trebuie să incluzi și 40 grame de ciocolată neagră cu peste 75% cacao.

Ziua de vitamine este una destul de restrictivă în comparație cu celelalte zile. Vei consuma doar fructe și legume, din două în două ore. În toate zilele dietei poți consuma maximum o lingură de grăsime la mesele pe car ele prepari, mai puțin în ziua de vitamine.

Apoi urmează o zi pe lună în care trebuie să bei doar apă. Este foarte important să respectați cele 3 luni de menținere, fiindcă atunci se învață organismul și acceptă noua greutate. La menținere veți avea voie să mâncați și combinat, adică la prânz proteine, seara amidon sau ce altă variantă vă este pe plac. Micul dejun rămâne mereu la fel.

Dieta Rina este una echilibrată. Există persoane careu au reușit să slăbească și 25 de kilograme în 3 luni. Urmând această dietă, vei reuși să ajungi la greutatea ideală. Mesele sănătoase te vor ajuta să adopți un nou stil de viață, având un organism mai sănătos.